Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za URUŠENU zgradu INVESTITOR plaća štetu, plus KRIVIČNE prijave

  Građevinska inspekcija je prilikom pregleda lokacije kod urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici utvrdila da izvođač radova nije izveo obezbeđenje temeljne jame shodno odobrenom projektu i najavila donošenje rešenja hitnoj obustavi svih radova, saopštio je gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove.

  Po hitnom postupku biće doneto rešenje o zabrani korišćenja urušenog objekta, navodi se u saopštenju povodom postupka nadzora nad izgradnjom objektva u Vidovdanskoj ulici broj 4. i dodaje da će građevinska inspekcija podneti odgovarajuće krivične prijave protiv svih odgovornih lica, investitora, izvođača, stručnog nadzora.

  U toku je donošenje rešenja kojim će investitorima i izvođaču radova biti naređena hitna obustava svih radova, osim radova na obezbeđenju temeljne jame, navodi se u saopštenju i dodaje da je na licu mesta građevinski inspektor o tome izrekao usmeni nalog.

  Kako je kosntatovano, investitor poseduje građevinsku dozvolu od 22. aprila 2021. godine i prijavu radova od 14. maja 2021. godine.

  Podsećamo, deo stambene zgrade koja se nalazi u Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu, u beogradskoj opštini Vračar, urušio se u jutarnjim satima. Tom prilikom nije bilo povređenih, a stanari zgrade su evakuisani.

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će investitor koji gradi objekat pored zgrade koja se urušila u Vidovdanskoj ulici na Vračaru morati da plati štetu, „jer je ona nastala njihovim radovima“.

  Pogledajte trenutak kada se URUŠILA zgrada na Vračaru (VIDEO)

   

  Izvor: Danas, FoNet

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE