Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prodaje kovanicu evra

  Za ovu kovanicu od 2 vlasnik traži 99.000 evra: Kaže da je „vrlo retka“

  Trgovac iz Donje Saske objavio je oglas koji je napravio pometnju na internetu. On je ponudio “vrlo retku” kovanicu, novčić od dva evra za koji traži 99.000 evra.

  Radi se o prigodnom novčiću nemačkog grada Bremena. Novčić prikazuje gradsku skupštinu u Bremenu i kip bremenskog Rolanda, simbole najmanjeg nemačkog grada države i deo svetske kulturne baštine UNESCO-a, prenosi Fenix magazin.

  Posebna kovanica pojavila se 2010. godine u tiražu od 30 miliona primeraka, navodi portal “muenzen.eu”. Stranica takođe procenjuje vrednost kovanice na samo tri evra. Dakle, kako onda trgovac dolazi do svoje astronomske tražene cene?

  Prema procenama stručnjaka, čak i najvredniji poznati novčić od dva evra “Grace Kelly” vredi tek nešto više od 3.000 evra. Može li cena bremenske kovnice zaista biti opravdana? Prema rečima vlasnika, da, jer on kaže da je to “monumentalna varijanta”. Umesto uobičajene legure nikal-bakar-mjed, kovanica je izrađena od jednog metala pa je to čini “čistom”.

  Ostale ponude na malim oglasima su maksimalno 450 evra ili po dogovoru. Čak i na zvaničnim prodajnim mestima, kao što je kompanija za trgovanje kovanicama MDM, prigodni novčić možete nabaviti za samo 12,99 evra. I definitivno je blistavo čist i nije tako izgreban kao oni u malim oglasima.

  Međutim, prema rečima vlasnika, njegova je kovanica od 2 evra jedinstvena.

  Prodaje kovanicu evra

  “Do sada nije pronađen nijedan drugi primerak, tako opisuje jedinstvenu ponudu na platformi”, stoji u oglasu.

  Stručnjak upozorava na kovanicu

  Michael Becker, predsednik strukovnog Udruženja njemačkih trgovaca kovanicama, već je upoznat s ovom “kovanicom” Bremenske kovnice. No, upozorava i na astronomsku ponudu. Njegove kolege iz branše vrednost bi procenili na najviše 1.000 evra.

  “Cene koje se ovde naplaćuju u najmanju su ruku nemoralne, ako ne i kriminalne!”, ljutito kritikuje Beker.

  Preko fotografija koja je priložena u oglasu se ne može zaključiti je li ova kovanica zaista jedinstvena ili je hemijski tretirana, ili posrebrena, ili na neki drugi način obrađena.

  “Uz cenu od gotovo 100.000 evra, ovu kovanicu definitivno ne bi trebalo da kupite”, poručio je Becker.

  Ako naletite na ovu novčanicu od 100 dinara OBOGATIĆETE SE: Vredi desetine hiljade evra

  Izvor: BIZLife/Fenix magazin

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE