Za novu crnogorsku avio-kompaniju zainteresovani NEMCI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za novu crnogorsku avio-kompaniju zainteresovani NEMCI

  Nakon vesti o osnivanju nove avio-kompanije u Crnoj Gori, oglasili su se i potencijalno zainteresovani partneri za taj projekat, pišu podgorički mediji.

  Ambasador Nemačke Robert Veber posebno je zainteresovan za aktuelnu situaciju u vezi sa Montenegro erlajnsom kao i za dalje planove vlade koji se tiču osnivanja nove nacionalne avio-kompanije, saopšteno je na sastanku Vebera sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem.

  Veber je istakao da turizam predstavlja veoma značajnu granu crnogorske privrede, te da zbog toga treba obezbediti dobru transportnu povezanost Crne Gore sa ostatkom Evrope.

  “Spajić je istakao da je Crna Gora dominantno turistička avio-destinacija, zbog čega je neophodno da nova avio-kompanija, čije poslovanje će morati da bude zakonito i ekonomski održivo, bude što pre osnovana. On je informisao sagovornika o merama za podršku privredi u cilju ublažavanja negativnih efekata pandemije koronavirusa, a koje su dogovorene sa poslovnim bankama”, rekli su u Ministarstvu, prenosi portal CDM.

  Crnogorski ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić izjavio je da će vlada danas početi proces osnivanja nove avio-kompanije. Bojanić je najavio da će se nova kompanija zvati “2 Montenegro”.

  Do toga je došlo nakon što je sastanak povodom iznalaženja mogućnosti za opstanak crnogorske avio-kompanije Montenegro erlajns završen bez rezultata.

  Nova aviokompanija će se zvati “2 Montenegro” i biće crvenija

  Montenegro Erlajns više NE LETI

  Izvor: cdm

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE