Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za Katar se tražila karta više, planirani čarteri otkazani posle poraza od Švajcarske

  U turističkim agencijama u prethodom periodu vladalo je veliko interesovanje i tražila se karta više za put u Dohu, a kako naša reprezentacija nije nastavila dalji plasman na takmičenju, za takve aranžmane više nema takvog interesovanja.

  U turističkoj agenciji „Rapsody travel“  kažu da je imajući u vidu interesovanje kada je počeo Mundijal bio planiran još jedan čarter let, ali je ipak otkazan jer su fudbaleri Srbije ispali u prvoj fazi pa je dosta aranžmana otkazano.

  Kažu da je interesovanje dok smo igrali u prvoj fazi bilo veliko i da su svi aranžmani bili prodati.

  „Putnici su bili zadovoljni organizacijom, imali su mogućnost da kombinuju nekoliko aranžmana, pa tako da odu na prvu utakmicu ili prve dve, a bilo je aranžmana koji su obuhvatali sve tri utakmice”, navode za BIZLife u ovoj agenciji.

  „Planuli“ aranžmani

  Kažu da je tokom prva tri kola, otprilike posredstvom ove agencije putovalo oko 189 navijača, po jednoj utakmici. Navijači su putovali preko Dubaija, gde su se smestili i avionima išli na utakmice u Katar.

  Avion, avio karte avio-kompanija

  Avion, avionske karte avio-kompanija (Pixabay)

  U „Big Blue“ agenciji kažu da više nemaju interesovanja za aranžmane, a da ga je bilo  dok je igrala naša reprezentacija.

  Cene aranžmana u agencijama se kretale su se od 1.065 evra za četiri noćenja u hotelima sa četiri zvezdice, pa sve do 3.000 do 4.000 evra za više dana u zavisnosti od tipa hotela.

  Neke su dale i mogućnost doplata za utakmice .

  Za one koji nisu pronašli ili im smeštaj u hotelu delovao skupo, mogli su da budu šatorima ili kontejnerima gde je bilo potrebno platiti od 100 do 200 dolara za noć, preneli su mediji.

  A kako je u Kataru?

  Iskustva onih koji su putovali i radili tokom svetskog prvenstva poput recimo, snimatelja pohvalna su.

  Kako za BIZLife kaže snimatelj u jednom od beogradskih medija, novinarske ekipe bile su smeštene u Al Mansuri gde su gotovo svi objekti i zgrade potpuno novi.

  Prevoz je kako kaze bio dobro organizovan, a sa novinarskom legitimacijom mogli su se koristiti svi sadržaji.

  Svuda se nalaze volonteri koji usmeravaju ljude kako bi znali gde treba da idu, kaže sagovornik.

  Stekao je utisak da se tamo puno gradi i  da je Doha praktično jedno veliki gradilište.

  Mnogi koji su putovali komentarisali su i da su neke cene jeftinije nego u Beogradu.

  U Hrvatskoj svi žele u Katar: Uvode se dodatni čarteri

  Do sada se za povratni let iz Zagreba do Dohe moralo izdvojiti oko šest do sedam hiljada kuna, a recimo, dvokrevetna soba u Dohi mogla se naći i za oko 300 evra po osobi po danu.

  Sada je dosta skuplje i zbog velikog interesovanja navijača za četvrtfinalnu utakmicu svetskog prvenstva između Hrvatske i Brazila, turističke  agencije uvode čarter letove prema Dohi te se očekuje da će navijača biti znatno više nego do sada.

  svetsko prvenstvo

  Katar (Unsplash)

  Uglavnom su do sada hrvatski navijači na SP u Katar putovali preko Dubaija, gde su se i smestili i avionima išli na utakmice u Katar, a bilo je i letova niskobužetnih kompanija i snalazili su se svakako.

  Za čartere kojima će leteti na četvrtfinalnu utakmicu i nazad (let, transferi do i od stadiona, pratnja na putu, bez noćenja) navijači, moraju izdvojiti od oko 11.000 do oko 15.000 kuna, a potražnja je nakon pobede Hrvatske nad Japanom pojačana, prenose hrvatski mediji.

  Potražnja raste i za Dubai, koji je uvijek tražen, a posebno za Novu godinu, jer tamo se može naći i povoljniji smeštaj.

  Osim za fudbal, agencije ove godine imaju i porast interesovanja i prodaje za adventska duža i kraća putovanja-izlete te dočeke Nove godine u evropskim destinacijama, i potražnja je veća nego prošle godine..

  Za „dublji džep“ ili i „običan svet“: Koliko košta ODLAZAK na Svetsko prvenstvo u fudbalu?

   

   

  Izvor: BIZLife/Jelena Andrić

  Foto: Unsplah, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE