Wizz Air saopštio: Vakcinisano 90% članova posade

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Wizz Air saopštio: Vakcinisano 90% članova posade

  Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, saopštila je da je do sada 90 odsto članova posade vakcinisano, nakon 1. decembra kao roka za vakcinaciju letačkog i kabinskog osoblja ili njihovo redovno testiranje o sopstvenom trošku, osim u slučaju da su nedavno preležali koronavirus.

  Ovaj zahtev dodatno potvrđuje posvećenost ovog avio-prevoznika zaštiti zdravlja i bezbednosti putnika i zaposlenih.

  Nakon što je Wizz Air u septembru saopštio da uvodi vakcine protiv koronavirusa za celokupno letačko i kabinsko osoblje, ova avio-kompanija može da potvrdi da je stopa vakcinacije veća od prosečne u većini zemalja u kojima posluje.

  Ova politika nije obavezujuća, ali će članovi posade koji nisu vakcinisani morati sami da snose troškove testiranja od 1. decembra nadalje. Nevakcinisani članovi posade koji prilože dokaz o izuzeću od vakcinacije će moći redovno da obavljaju antigenske/PCR testove.

  Odluka kojom se za osoblje uvodi obavezna vakcinacija protiv koronavirusa je zasnovana na istraživanjima koja pokazuju da je vakcina najefikasniji vid zaštite od ovog virusa. Wizz Air takođe organizuje redovne onlajn seminare i lične konsultacije sa virusolozima kako bi svoje osoblje edukovao o vakcinama i odgovorio na sva potencijalna pitanja zaposlenih.

  „Drago nam je što možemo da saopštimo da je 90 odsto našeg letačkog i kabinskog osoblja već vakcinisano. Na početku pandemije smo bili lideri u sektoru po pitanju strogih zdravstvenih i bezbednosnih mera jer u potpunosti razumemo odgovornost u pogledu zaštite osoblja i putnika na letovima umanjivanjem rizika od koronavirusa, kao i ključnu ulogu koju vakcina ima u tome“, izjavio je Johan Ajdhagen, direktor ljudskih resursa u Wizz Airu.W

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE