Wizz Air i partneri osnovali fond za pomoć Ukrajincima da se prijave za šemu UK "Domovi za Ukrajinu"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  besplatne karte

  Wizz Air i partneri osnovali fond za pomoć Ukrajincima da se prijave za šemu UK “Domovi za Ukrajinu”

  Wizz Air je objavio da, u partnerstvu sa neprofitnim organizacijama Izaberimo ljubav, Fondacija Šapiro, Fondacija Stiv Morgan i USPUK, nudi 10.000 besplatnih karata za ukrajinske izbeglice koje putuju iz susednih zemalja (Bugarske, Mađarske, Poljske, Rumunije i Slovačke) u UK, u znak podrške viznoj šemi Vlade Ujedinjenog Kraljevstva „Domovi za Ukrajinu“.

  Ova zajednička inicijativa kreće ovog vikenda sa 10.000 besplatnih karata koje se mogu iskoristiti od 14. maja do 15. juna. U okviru obeležavanja pokretanja kampanje, predstavnici Wizz Aira, organizacije Izaberimo ljubav, Fondacije Šapiro, Fondacije Stiv Morgan, USPUK-a i Vlade UK će se okupiti na Aerodromu London Luton ove subote da bi poželeli dobrodošlicu ukrajinskim izbeglicama – koje stižu letovima Wizz Aira iz Krakova i Varšave u Poljskoj – i povezali ih sa njihovim sponzorima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

  Glavni cilj ove inicijative je da omogući besplatna putovanja za ukrajinske izbeglice u tokom krize. Takođe, želimo da podržimo viznu šemu Vlade UK Domovi za Ukrajinu tako što ćemo omogućiti izbeglicama iz Ukrajine da pronađu dom kod svojih sponzora u Ujedinjenom Kraljevstvu. Vlada UK je od 5. maja izdala preko 95.000 viza Ukrajincima u okviru svoje vizne šeme Domovi za Ukrajinu. Više od 37.000 njih je već stiglo u UK i ova nova inicijativa će omogućiti još većem broju ukrajinskih porodica da u narednim nedeljama dođu u Ujedinjeno Kraljevstvo.

  Besplatne avio-karte Wizz Aira su dostupne na ukupno 61 liniji ove avio-kompanije iz Bugarske, Mađarske, Poljske, Rumunije i Slovačke za Ujedinjeno Kraljevstvo i uključuju jedan komad ručnog prtljaga i jedan prijavljen komad prtljaga (do 32kg) po osobi. Ceo spisak linija sa raspoloživim besplatnim kartama je dat u nastavku.

  Organizacija Izaberimo ljubav je takođe pokrenula zvaničan sajt gde donatori (u Evropi i UK) mogu da uplate sredstva za dodatne avio-karte pored početnih 10.000, kao i da pruže preko potrebnu podršku izbeglicama iz Ukrajine kada stignu u UK. Sredstva se mogu donirati u fond posetom sajtu Izaberimo ljubav.

  „Drago nam je što Wizz Air može da nastavi da podržava ukrajinske izbeglice u okviru vizne šeme Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Domovi za Ukrajinu. Nadamo se da će ova inicijativa pomoći mnogim Ukrajincima da brzo stignu do bezbednog mesta u UK. Naši ljudi širom mreže su već uložili velike humanitarne napore i, nakon naših 100.000 besplatnih avio-karata za izbeglice iz Ukrajine, želeli smo da nastavimo da budemo deo ovih napora“, izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Aira.

  „Cene avio-karata nikada ne smeju da stoje na putu ljudima do stignu na bezbedno. Drago nam je što smo partneri Fondacije Šapiro, Fondacije Stiv Morgan, USPUK-a i Wizz Aira u okviru podrške ljudima na njihovim putovanjima“, rekla je Džozi Noton, suosnivačica i generalna direktorka organizacije Izaberimo ljubav.

  „Čast nam je što smo partneri Wizz Aira, organizacije Izaberimo ljubav, Fondacije Stiv Morgan i Vlade UK u okviru podrške ovoj značajnoj inicijativi. Već nekoliko godina podržavamo putne programe širom sveta i znamo kakav uticaj mogu da imaju. Poznajem tim Wizz Aira od 2016. godine i želim da im se zahvalim na liderstvu u podršci Ukrajincima tokom ovog teškog perioda“, izjavio je Edvard Šapiro, rukovodilac Fondacije Šapiro.

  „Drago mi što podržavam ovu inicijativu. Neverovatno je da možemo da imamo važnu ulogu u pružanju pomoći za 10.000 Ukrajinaca pogođenih ratom. Saradnja sa izuzetnim partnerima je odličan primer kako možemo mnogo da učinimo“, rekao je Stiv Morgan, filantrop i predsednik Fondacije Stiv Morgan.

  „Dovođenje što je moguće većeg broja Ukrajinaca na bezbedno ostaje naš najveći prioritet i drago mi je što Wizz Air pruža podršku našoj šemi Domovi za Ukrajinu. Oduševljavaju je ogromni napori i zahvaljujem se na darežljivosti javnosti i tekućim naporima fondacija kao što su Fondacija Šapiro, Izaberimo ljubav i Fondacija Stiv Morgan u obezbeđivanju bezbednog putovanja u UK. Ova šema mora da bude timski rad i ja pozivam druge kompanije da istupe i uđu u partnerstva sa civilnim sektorom tamo gde mogu“, izjavio je lord Harington, ministar za izbeglice.

  Izbeglice iz Ukrajine koje žele da rezervišu besplatnu avio-kartu mogu to da učine posetom sajtu: https://wizzair.com/#/rescue. Besplatne avio-karte će biti na raspolaganju za putovanje od 14. maja do 15. juna 2022. Putnici treba da unesu broj svog ukrajinskog pasoša (stranog pasoša koji koriste za putovanja u inostranstvo) tokom rezervacije da bi se prijavili za besplatne karte, a prilikom prijavljivanja na aerodromu će se od njih tražiti da pokažu svoj ukrajinski pasoš i potrebne vizne/putne dokumente.

  Savetujemo sve putnike da na aerodromu budu najmanje tri sata pre leta kako bi bilo dovoljno vremena da se prijave, prođu bezbednosnu kontrolu i određene zdravstvene i bezbednosne aerodromske procedure. Takođe molimo putnike da provere da li imaju potrebne putne dokumente kako bi mogli da putuju, kao što je važeći pasoš i važeća viza. Posetite zvanični sajt krajnje zemlje dolaska da biste dobili najnovije informacije o neophodnim putnim dokumentima.

  Besplatne avio-karte će biti dostupne na sledećim linijama:

  Polazak Dolazak
  Bukurešt – Birmingem
  Bukurešt – Donkaster Šefild
  Bukurešt – Edinburg
  Bukurešt – London Getvik
  Bukurešt – Liverpul
  Bukurešt – London Luton
  Varšava – Birmingem
  Varšava – Donkaster Šefild
  Varšava – Edinburg
  Varšava – Liverpul
  Varšava – London Luton
  Gdanjsk – Aberdin
  Gdanjsk  -Donkaster Šefild
  Gdanjsk – Edinburg
  Gdanjsk – Liverpul
  Gdanjsk – London Luton
  Krakov – Birmingem
  Krakov – Donkaster Šefild
  Krakov – London Luton
  Katovice – Bristol
  Katovice – Donkaster Šefild
  Katovice – Liverpul
  Katovice – London Luton
  Lublin – London Luton
  Šimani – London Luton
  Poznanj – Donkaster Šefild
  Poznanj – London Luton
  Ržešov – London Luton
  Vroclav – Birmingem
  Vroclav – Donkaster Šefild
  Vroclav – London Luton
  Bratislava – London Luton
  Košice – London Luton
  Poprad Tatri – London Luton
  Budimpešta – Birmingem
  Budimpešta – Edinburg
  Budimpešta – London Getvik
  Budimpešta – Liverpul
  Budimpešta – London Luton
  Debrecen – London Luton
  Bakau – Liverpul
  Bakau – London Luton
  Kluž – Birmingem
  Kluž – Donkaster Šefild
  Kluž – London Luton
  Constanca – London Luton
  Krajova – Birmingem
  Krajova – London Luton
  Jaši – Liverpul
  Jaši – London Luton
  Satu Mare – London Luton
  Sibinj – London Luton
  Sučava – London Luton
  Temišvar – London Luton
  Transilvanija – London Luton
  Burgas – London Luton
  Plovdiv – London Luton
  Sofija – London Luton
  Sofija – London Getvik
  Varna – Liverpul
  Varna – London Luton

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wizz Air

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE