MK Group: Obnovljivi izvori energije su investicija za budućnost

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MK Group: Obnovljivi izvori energije su investicija za budućnost

  Okupljanje predstavnika najuspešnijih kompanija iz regiona povodom Dana investicija održanog u Beogradu posebno je značajno zbog aktuelnih svetskih dešavanja i promena na ekonomskom tržištu.

  Na panelu koji je organizovala NLB d.d, svoj osvrt na aktuelna dešavanja dao je i Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group i član Upravnog odbora AEC Bankarske grupe.

  Aleksandar Kostić

  Aleksandar Kostić

  “Pored problema depopulacije stanovništva, naš region se suočava i sa problemom starenja populacije. Imajući u vidu da je veliki broj mladih i talentovanih ljudi odlučio da nastavi karijeru u inostranstvu, kompanije imaju poteškoće da nađu odgovarajuće kadrove. Sa druge strane, naš region pruža različite poslovne mogućnosti. Pored poljoprivrede, vidimo veliki potencijal u oblasti obnovljivih izvora energije i to je razlog što u ovu oblast investiramo preko deceniju, a nastavićemo sa investicijama i u budućnosti”, istakao je Aleksandar Kostić.

  Među ostalim govornicima, našli su se Ričard Griven, zamenik direktora Bečkog ekonomskog instituta, Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB grupe, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Fabris Peruško, direktor „Fortenove“ i Emil Tedeski, predsednik Atlantik grupe.

  Jednoglasno su zaključili da će ova godina biti posebno teška zbog inflacije, koja će početi da se smanjuje 2023. godine i da bi zemlje Zapadnog Balkana trebalo da iskoriste mogućnost skraćenja lanaca snabdevanja i digitalizaciju za privlačenje stranih investicija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mk grupa

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE