Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Wizz Air Malta

  Wizz Air proslavlja isporuku 160. aviona Airbus

  Novi avion A321NEO Airbus potvrđuje konstantnu posvećenost ove avio-kompanije održivosti.

  Wizz Air, najodrživija ultraniskotarifna avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, danas proslavlja isporuku 160. aviona Airbus, koji će podržavati poslovanje na Međunarodnom aerodromu Henri Koanda u Bukureštu u Rumuniji.

  Novi Airbus A321neo koji se pridružuje Wizz Airovoj floti se odlikuje najnovijim tehnologijama u vazduhoplovstvu i nudi značajne ekološke prednosti, kao što su smanjenje otiska buke za skoro 50 odsto, potrošnje goriva za 20 i emisija azotnih oksida za 50 odsto. Wizz Airova ultramoderna i efikasna flota je jedna od najmlađih na svetu, prosečne starosti 4,74 godine, a isporuka ovog novog aviona jača njegovu poziciju kao jedne od najzelenijih avio-kompanija.

  Ova isporuka takođe potvrđuje Wizz Airovu posvećenost cilju da do kraja ove decenije više nego utrostruči veličinu svoje flote. Wizz Air ima najveću porudžbinu od preko 411 najsavremenijih aviona tipa Airbus A320 koji će mu omogućiti da dodatno smanji svoj ekološki otisak za 25 odsto po putniku na pređeni kilometar do 2030. godine.

  „Danas proslavljamo činjenicu da je Wizz Airova flota dostigla broj od 160 aviona isporukom 59. aviona tipa Airbus A321NEO sa 239 sedišta, najefikasnijeg i ekološki najodrživijeg uskotrupnog aviona na svetu. Uz dodatnih 300 aviona ovog tipa koji će biti isporučeni, na dobrom smo putu da postanemo avio-kompanija sa 500 aviona do 2030. godine, uz A321NEO koji dodatno unapređuje naše izuzetne rezultate na polju održivosti. Nastavljamo da širimo svoju mrežu u narednim godinama uz jednu od najmlađih flota na svetu, tako da će još više putnika moći da Leti najzelenije Wizz Airovom flotom superefikasnih aviona tipa Airbus A321NEO najnovije tehnologije“, izjavio je Ovejn Džons, direktor razvoja u Wizz Airu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wizz Air

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE