Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Više od 5.000 posetilaca jubilarnog Weekenda opravdalo #SAMODOĐI

  Završen je jubilarni Weekend Media Festival, koji je po 15. put održan u sjajnoj atmosferi stare Fabrike duvana u Rovinju.

  Razloga za slavlje ovih dana je u Rovinju bilo mnogo, od vrhunskih panela i predavača, do ludih zabava. Ove godine se vodila rasprava o ljudskim pravima i fake news-u, slušala su se poučna predavanja o najavljivanoj recesiji, Mossadu, raspravljalo se može li se inovativnost naučiti, a sve su zaokružili TV maratonci, prepoznatljiva TV lica regiona.

  Weekend se pobrinuo da i ove godine okupi prijatelje, kolege i partnere iz celog regiona, ali i sveta, a sve s istim ciljem, da učimo, širimo krug poznanstava ali i da u neformalnom okružju provedemo kraj leta i proslavimo jubilej. Ovogodišnji Weekend je okupio više od 5.000 posetilaca koji su prostorima stare Fabrike duvana Rovinj širili dobre vibracije.“ izjavio je Tomo Ricov, direktor Festivala i direktor programa.

  22.09.2022., Rovinj, Vesela atmosfera na prvom danu 15. Weekend media festivala koji se odrzava u Rovinju

  „Weekend je kroz godine postao jedna od najuzbudljivijih manifestacija koje se događaju u Hrvatskoj. Ovogodišnje, po mnogo čemu jedinstveno izdanje, ostaće upamćeno po atraktivnom i kvalitetnom sadržaju koje na kvalitetan način pridonosi produženju sezone u prekrasnom Rovinju. Sjajna sinergija Weekenda, Rovinja, Maistre, odnosno Adris grupe ostvarena je i ove godine, a to uvek rezultira kvalitetnim predavanjima, zabavom do zore i vrhunskom gastro ponudom, sve zaokruženo networkingom.” rekao je Božo Skoko, član programskog tima iz Millenium promocije, agencije partnera Festivala.

  Ovogodišnji Weekend okupio je šareni presek predavanja, panela i razgovora u ugodnoj atmosferi. Poneku pikanteriju iz sveta tajnih službi, dostojnih filmova James Bonda, posetiocima je otkrio stručnjak za izraelski Mossad, novinar Yossi Melman. Kreativka Ghada Wali na svom je predavanju istakla kako grafički dizajn može promeniti svet. Direktor za globalni kreativni razvoj u kompaniji Meta, Fabio Seidl postavio je tezu o postojanju tri različite budućnosti, onoj izabranoj, onoj koju nije moguće kontrolisati i onoj realnoj, koja je kombinacija prethodno navedenih.

  23.09.2022., Rovinj – Rovinj – Weekend Media Festival – Golden Drum Festival: Simply The Future.

  Na panelu „Smrt činjenica“ na kojem su učestovali Ognian Zlatev, voditelj predstavništva Evropske komisije u Hrvatskoj te Ksenija Kardum (NOVA TV), Marijana Grbeša (FPZG) i Dražen Klarić (Večernji list) naglasak je stavljen na tačnost informacija koje su pod naletom fake news-a u velikom problemu. Panelisti su došli do konsenzusa kako je važno da mediji zadrže objektivnost te da ostane prostor kritičkom promišljanju kvalitetnih i školovanih novinara.

  Jelena Đoković govorila je o svom bogatom humanitarnom radu, dok je ekonomski stručnjak Vuk Vuković podelio ekonomske savete za jesen i zimu. Weekend.15 otkrio nam je pobednika domaćeg Food Tech start-up takmičenja u organizaciji Infobip, Maistra i Pepermint agencije, koje je počelo na Weekend Food Festivalu. Titulu najboljeg poneo je Moj Gruntek, a dodeli je prisustvovao Majkl Selden, generalni direktor američke prehrambene tehnološke kompanije Finless Foods.

  24.09.2022., Rovinj – Dorana Radni vikend. Predavanje „Mediji i humanitarni rad“. Jelena Djokovic i Ida Prester.
  Photo: Goran Kovacic

  Ovogodišnji Weekend.15 iznedrio je i pobednike takmičenja Zlatni bubanj, a svečanom dodelom nagrada završeno je ovogodišnje izdanje festivala Golden Drum.

  Publiku su nasmejali i inspirisali kreativni direktor Bruketa&Žinić&Grei Davor Bruketa, direktor Peperminta Tomo Ricov, Mario Petrović i Dimitrije Trbovića, generalni direktor Neostara, u završnom panelu atraktivnog naziva Pušiona. Svojim briljantnim pitanjima Andrija Jarak je hirurški secirao neuspele projekte panelista i u potpunosti ogolio njihove poslovne promašaje pred publikom.

  22.09.2022., Rovinj – 15. Weekend Media Festival 2022. Koncert Darko Rundek i Jazz orkestar Hrvatske radioteleveizije.
  Photo: Matija Habljak/PIXSELL

  Jubilarni Weekend.15 muzički je zaokružen spektakularnim nastupom Darka Rundeka i Džez orkestra HRT-a, a potom i miljenika publike Matije Cveka sa svojim bendom The Funksteins, jednom od najznačajnijih regionalnih muzičkih atrakcija Konstrakta & Zemlja gruva, koji je oduševio sve njihov energičan nastup, baš kao i Marija Mirković (ek Frajle).

  Zatvoren je nastupima jednog od najvećih imena domaće hip hop scene Vojka V., a publika je ostala da pleše sve vreme nastupa novosadskog benda Gift i di-džeja Rea.

  Izvor: BIZLife

  Foto: WMF

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE