Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Holivud, film

  Warner Bros. Discovery gubi 500 miliona dolara zbog štrajkova glumaca i pisaca

  Warner Bros. Discovery kaže da će ih štrajkovi glumaca i pisaca koštati do 500 miliona dolara ove godine. Kompanija je smanjila svoju celogodišnju zaradu za 2023. zbog nastavka štrajka glumaca i pisaca, koji je zaustavio proizvodnju većine emisija i filmova.

  Korporativni roditelj CNN-a je ranije rekao investitorima da očekuje da će štrajk biti gotov do početka septembra. Ali WBD ističe da ne može da predvidi kada će se štrajk završiti i pretpostavlja da će se uticaj nastaviti do kraja ove godine.

  „WBD se nada da će ovi štrajkovi uskoro biti rešeni“, navodi se u podnesku koji je kompanija podnela Komisiji za hartije od vrednosti sa svojim novim smernicama.

  Kompanija je saopštila da očekuje da će prilagođena zarada pre kamata, poreza i amortizacije, iznositi 10,5 do 11 milijardi dolara za ovu godinu.

  Štrajk Holivuda ne jenjava: Kolike su prosečne plate glumaca?

  Priliv novca i štrajkovi

  Akcije WBD-a su porasle za više od 1 odsto u ranom trgovanju nakon podnošenja prijave, piše CNN.

  Očekuje se da će priliv novca da bude nešto veći nego što se ranije očekivalo zbog ušteđenog novca usled nedostatka filmske i šou produkcije i zarade od hit filma „Barbie“.

  Film je prijavio globalnu prodaju karata od 1,4 milijarde dolara tokom proteklog vikenda, prema Comscore-u, što ga čini najvećim filmom godine.

  Udruženje pisaca Amerike, koje predstavlja više od 11.000 pisaca koji rade na filmovima i emisijama za vodeće studije u zemlji i servise za strimovanje, štrajkuje od 2. maja. Sag-Aftra, koja predstavlja oko 160.000 glumaca, pridružila se piscima u štrajku 14. jula. Bilo je malo znakova napretka između dve strane od početka štrajkova.

  Ostale kompanije koje su pogođene su Apple, Amazon, CBS, Disney, NBC Universal, Netflix, Paramount Global i Sony.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE