Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačka

  Svaki drugi Nemac misli da se RAD NE ISPLATI

  Većina državljana Nemačka veruje da se rad ne isplati, s obzirom na sve veća socijalna davanja, pokazuje istraživanje javnog mnjenja instituta INSA.

  Prema anketi, 52 odsto ispitanih ne misli da se rad isplati, 40 odsto njih smatra suprotno, a osam procenata je odbilo da odgovori na pitanje.

  Kako navodi dnevnik Bild, sa socijalnom pomoći i malo rada na crno, može se zaraditi više od nekog ko je stalno zaposlen i plaća poreze i doprinose za socijalno osiguranje, uključujući socijalnu pomoć za druge.

  List navodi da je magacioner iz Bad Ojnhauzena na zapadu Nemačke dao otkaz nakon što je saznao za najnovije povećanje naknade za nezaposlene.

  Na osnovu najnovije odluke nemačke vlade, ta pomoć će se od 1. januara naredne godine povećati za 61 evro i iznosiće za samca 563 evra mesečno, plus troškovi stanovanja i zdravstvenog osiguranja, koje za korisnike socijalne pomoći pokriva država.

  Dnevnik Bild je izračunao da zaposleni koji radi za minimalnu naknadu, što je trenutno 13,9 evra po satu, zaradi oko 2.000 evra bruto.

  Nakon što mu se odbije porez, penziono i zdravstveno osiguranje i nakon što plati stanarinu i režije, ostaje mu oko 600 evra, što je samo malo više od naknade za nezaposlene.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE