Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aleksandar Vučić

  Vučić sve veći pesimista: Sve može da nestane za šest meseci

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Budimpešti da je situacija u svetu grozna i biće još gora jer sve što je urađeno u poslednjih deset godina, može da nestane za šest meseci.

  On je na konferenciji za novinare na samitu lidera Srbije, Mađarske i Austrije rekao da sve što je urađeno može da nestane.

  „Trošimo sve pare. Sve što smo uradili za poslednjih deset godina kako treba, promenili zemlju, reindustrijalizovali je, imaćemo više od tri milijarde evra trgovinske razmene sa Mađarskom, skoro dve sa Austrijom. Sve što smo uradili može da nestane za šest meseci, ne našom krivicom, ‘krompir’ je naša krivica, ništa, kao i Mađarske i Austrije“, rekao je Vučić.

  Dodao je da nije samo pitanje da li će biti gasa za domaćinstva, a i da se kaže i da će ga biti, pitanje je šta raditi sa kompanijama.

  „Ko će da plati tu cenu, ako je plaća država, odakle nam para, ako plaćaju kompanije, one neće moći da izdrže, zatvaraće se u regionu i šoping molovi jer ne mogu da plate račun za gas“, rekao je Vučić.

  Srbija, prema njegovim rečima, i dalje drži cenu gasa kao socijalnu kategoriju, ali „država gubi ogroman novac“.

  On je rekao da Srbija ne može da se meri sa Nemcima i Francuzima, jer je „slaba karika, a ima i još slabijih i teško je zamisliti kako je njima“. „Bogati mogu da dostavljaju kompanijama pare, a odakle mi to da uradimo, osim da ih subvencionišemo kroz nižu cenu struje“, rekao je Vučić.

  „Pomagaćemo jedni drugima, i kada bi sutra mogao da nastupi mir, skakao bih od radosti kao Sergej Bubka šest metara, ali bez motke“, istakao je on.

  „Nažalost, ovo će da traje i da traje ko zna koliko vremena i zato je važno da imamo jedni druge i da možemo da razgovaramo i da pomažemo jedi drugima, inače situacija je grozna. Lakše je kad imate prijatelja i kada možete jedni drugima da pomognete koliko je moguće“, rekao Vučić.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE