Vučić se ne zaklinje, ali Srbija za sada ne uvodi sankcije Rusiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić se ne zaklinje, ali Srbija za sada ne uvodi sankcije Rusiji

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Davosu da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu politiku i da za sada ne postoji mogućnost da uvede sankcije Rusiji. Takođe je rekao da ne zna šta će biti u budućnosti.

  “Šta će biti u budućnosti, ne znam šta život donosi i kako će sve da izgleda. Ja nisam od onih koji se zaklinje pa ne ispuni nešto, više volim da se ne zaklinjem, a da uradim nešto”, rekao je Vučić u razgovoru za RTS.

  Upitan šta očekuje od razgovora s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o gasu, Vučić je rekao da je Srbija do sada uvek imala fer cenu i sigurnost u snabdevanju, a da veruje da će s njim razgovarati i o ratu u Ukrajini, bilateralnim odnosima i drugim temama.

  “Mnogo toga treba da razmotrimo i verujem da ćemo imati dobre razgovore”, kazao je Vučić.

  Na pitanje da li mu zameraju stav Srbije prema Ukrajini, Vučić je rekao da mu svi to zameraju, ali je dodao da znaju da od njega ne mogu tek tako da traže da uvede sankcije.

  Vučić se osvrnuo na zatvorenu sesiju o Zapadnom Balkanu i na razgovor sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem i poručio da će Srbija nastaviti da razvija “Otvoreni Balkan”, ali neće nikoga moliti da se pridruži, a ljudi će videti mnogo dobrobiti od te inicijative.

   

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE