Vučić sa Sijem: Kad svet sazna za ugovor o slobodnoj trgovini sa Kinom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić sa Sijem: Kad svet sazna za ugovor o slobodnoj trgovini sa Kinom

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u trodnevnoj poseti Kini, sastao se sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

  “Ovo je sedmi zvanični susret sa predsednikom Narodne Republike Kine Si đinpingom. Za nas je važno da nastavimo da gradimo dobre odnose i da naša saradnja raste u svim oblastima”, objavio je Vučić na Instagramu.

  On je rekao da je veoma zadovoljan sastankom i istakao je da je kineski predsednik potvrdio da jedva čeka da dođe u posetu Srbiji, kao i da su razgovarali o strateškim temama.

  Istakao je da je za Srbiju veoma važno pitanje Ugovora o slobodnoj trgovini i dodao da bi do kraja godine sve u vezi sa tim trebalo da bude završeno.

  Rekao je da je i za Zapad i za druge delove sveta to važno, jer “kada budu znali da Srbija ima Ugovor o slobodnoj trgovini sa Kinom, onda zaista postajemo ubedljivo najbolje mesto za ulaganje u čitavom tom delu Evrope”.

  “Verujem da će to doprineti daljoj, kako je to predsednik Si rekao, reindustrijalizaciji naše zemlje, daljem napretku i ekonomskom prosperitetu naše zemlje i da će doneti dobre rezultate u budućnosti”, naglasio je Vučić.

  Navodi i da bi što se tiče Ugovora o slobodnoj trgovine do kraja godine sve trebalo da bude završeno.

  Bescarinska zona u Beogradu

  Poručio je da u Srbiju stižu novi kineski investitori.

  “Sad da vam otkrijem šta mi je ideja. Da u Beogradu, na jednom području, na jednom prostoru oglasimo bescarinsku zonu, gde će doći najmoćnije svetske firme, svetske kompanije iz oblasti mode, verujemo da će to biti u roku od godinu dana.”

  Onda ćete da imate na desetine i stotine hiljada i kineskih i japanskih i mnogih drugih turista u našoj zemlji, jer će moći da kupuju jeftinije u nekim drugim zapadnim metropolama, od nadam se, od Luj Vitona do svih ostalih, naveo je Vučić.

  Izvor: Agencije, RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE