Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić iz Davosa: Srbija ima dovoljno šećera, ograničavamo cenu

  Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija od danas zaštititi cenu šećera, bez obzira na količinu, i poručio da ga Srbija ima dovoljno.

  Govoreći o nestašici šećera u prodavnicama, rekao je da je u Srbiji zaštićena cena šećera u pakovanju od jednog kilograma i da onda oni koji rade sa šećerom, poput pčelara ili destilera, dogovore sa poslovođama da kupe veće količine tog jeftinijeg šećera, zbog čega će biti zaštićena cena šećera bez obzira na pakovanje.

  „Razgovarali smo sa vlasnicima dve šećerane i 20 trgovinskih lanaca i verujem da će to sve biti u redu“, rekao je Vučić za medije iz Srbije u Davosu.

  „Jedina tema Ukrajina, nema razumevanja za Srbiju“

  On je naveo da je na Svetskom ekonomskom forumu jedina tema Ukrajina i ono što se tamo zbiva, a sve ostalo je skrajnuto, i ocenio da se nekada u Davosu moglo čuti i mišljenje nemačke kancelarke i predsednika Kine, a da je danas taj forum mesto „apsolutno zapadne orijentacije“.

  Vučić je istakao da svi govore o predstojećoj zimi – o energentima, hrani i održivosti ekonomija u pogledu čuvanja rasta i držanja inflacije pod kontrolom.

  Na pitanje da li nailazi na razumevanje za poziciju Srbije u pogledu rata u Ukrajini, Vučić je rekao da „ne postoji ta vrsta razumevanja“.

  „Mi smo dali jasan stav i osudili agresiju, ali živimo u svetu kojem dominira histerija“, istakao je predsednik Srbije.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE