Vrednost Tvitera skočila zbog Elona Maska

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vrednost Tvitera skočila zbog Elona Maska

  Najbogatiji čovek na svetu Elon Mask dobio je 9,2 odsto udela u Tviteru, tako što je kupio oko 73,5 miliona akcija, prema podnescima koji su u ponedeljak podneti američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC).

  Milijarder je preuzeo udeo od skoro 3 milijarde dolara (2,3 milijarde funti) u kompaniji Tviter i postao najveći akcionar platforme društvenih medija.

  Direktor Tesle i SpaceX-a, koji se sa više od 80 miliona pratilaca svrstava u prvih 10 najpopularnijih korisnika Tvitera na svetu, platio je 2,89 milijardi dolara za udeo po zaključnoj ceni akcija Tvitera u petak.

  Skočile cene akcija 

  Akcije na sajtu za mikroblogovanje porasle su za čak 26% ​​u pre-market trgovini dodavši više od 8 milijardi dolara tržišnoj vrednosti Tvitera (31,5 milijardi dolara) pre nego što je Maskovo interesovanje javno objavljeno.

  Nakon skoka cena akcija, Maskove akcije sada vrede oko 3,6 milijardi dolara.

  Elon Mask, koji je samo prošle nedelje rekao da ,,ozbiljno razmišlja” o izgradnji sopstvene platforme društvenih medija, sada ima udeo više od četiri puta veći od 2,25% udela osnivača Tvitera Džeka Dorsija.

  Elon Mask ispred Bezosa po bogatstvu

  Ovaj 50-godišnjak, koji ima bogatstvo procenjeno na 289 milijardi dolara, skoro 100 milijardi više od sledeće najbogatije osobe na svetu, osnivača Amazona, Džefa Bezosa – često se našao u nevolji zbog spornih komentara na Tviteru.

  Analitičari veruju da će se Mask, koji je bio veoma kritičan prema Tviteru, aktivno zainteresovati za mikroblogovanje, što bi moglo dovesti do otkupa.

  „Očekivali bismo ovaj pasivni ulog kao samo početak širih razgovora sa odborom/upravom Tvitera koji bi na kraju mogli da dovedu do aktivnog udela i potencijalno agresivnije vlasničke uloge Tvitera“, rekao je Den Ajvs, analitičar u Wedbush Securities.

  Elon Musk

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE