Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vranje: Privatnom partneru 4 miliona evra za novu rasvetu

  Gradska uprava Vranje raspisala je tender za izbor privatnog partnera koji će u gradu postaviti nove LED svetiljke i održavati rasvetu, a taj posao koštaće 477,2 miliona dinara, odnosno, oko 4 miliona evra.

  Predmet rekonstrukcije javnog osvetljenja u Vranju obuhvata zamenu 6.178 od ukupno 7.678 svetiljki koliko ih ima, a 1.500 svetiljki čine LED svetiljke i reflektori čija zamena nije opravdana, piše u dokumentaciji.

  Kao prednosti ugovora navode uštedu novca i energije, kao i zaštitu životne sredine, a trebalo bi da ugovor o javno-privatnom partnerstvu traje 156 meseci, odnosno 13 godina.

  Rok za podnošenje ponuda je 31. maj.

  Podsetimo, grad je 2019. godine potpisao trogodišnji ugovor sa vranjskom firmom Jugelektro i beogradskom Tesla sistemi, čiji je posao bio zamena pregorelih sijalica, održavanje mreže javnog osvetljenja i modernizacija javnog osvetljenja.

  Iako je i tada najavljeno da će obične sijalice zameniti LED svetiljkama, da je nova rasveta duplo jeftinija i da će ušteda na godišnjem nivou biti oko 35 miliona dinara, te firme su do sada zamenile samo 1.500 sijalica, umesto 5.000 kako je najavljeno, a to je Vranjance koštalo 111 miliona dinara.

  Odluku da se krene u izradu projekta javno-privatnog partnerstva za javnu rasvetu odbornici Skupštine doneli su na sednici krajem septembra prošle godine.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE