Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rimac dobio moćnog partnera: Investindustrial doneo 120 miliona evra

  Investindustrial, koji koristi svoje duboko iskustvo u automobilskoj industriji, razvijeno trenutnim i prethodnim ulaganjima u Ducati, Aston Martin i Morgan Motors, će u Rimac Grupi uz Porsche, Hyundai i Kiju podupirati prelaz na održivu mobilnost.

  Investiciono društvo Investindustrial podržaće Grupu, 100-postotnog deoničara u Rimac Technology, lidera u tehnologiji električnih vozila visokih performansi i većinskog deoničara u Bugatti Rimac, proizvođaču hiperautomobila Nevera i Bugatti Chiron.

  Kako se navodi, Rimac Grupa ovom investicijom dobija 120 miliona evra.

  Osnovana 2009. godine od strane Mate Rimca, Grupa danas zapošljava više od 1.300 ljudi. Kao tehnološki napredna grupa, razvija i proizvodi električne hiperautomobile i komponente visokih performansi te tehnološka rešenja za električna vozila u ime vodećih proizvođača automobila širom sveta kao što su Porsche, Hyundai, Aston Martin, Koenigsegg, Automobili Pininfarina i drugi, piše Tportal.hr

  Mate Rimac (YouTube)

  Investindustrial je kroz različite instrumente uložio ukupno 120 milijuna evra u Grupu, osiguravajući sredstva potrebna za nastavak sledeće uzbudljive faze rasta. Otkako je inicijalno investirao 2021., Investindustrial podupire kompaniju koristeći svoje duboko iskustvo u automobilskoj industriji, razvijeno trenutnim i prethodnim ulaganjima u Ducati, Aston Martin i Morgan Motors, kako bi ubrzao prelaz na elektrifikaciju podržavajući najbolja dostupna tehnološka rešenja za električna vozila visokih performansi koje je razvila Rimac Technology.

  Prodaja električnih vozila polovina tržišta do 2050.

  Sektor je na ključnoj tački u svojoj održivoj transformaciji, a očekuje se da će prodaja električnih vozila činiti trećinu tržišta do 2025. i više od 50 odsto do 2030. godine.

  Uz razvoj vlastite palete hiperautomobila koje predstavlja Nevera, automobil s najbržim ubrzanjem na tržištu, kompanija Mate Rimca je takođe nedavno osnovao zajedničku kompaniju s Porscheom čime je Bugatti uključen u odelenje hiperautomobila Rimac Grupe: 2. novembra 2021.

  Automobil (YouTube)

  Bugatti Rimac počela je delovati kao jedna od dve kompanije pod okriljem Grupe, koju vodi Mate Rimac kao izvršni direktor, kombinirajući Bugattijevu jedinstvenu marku, nasleđe i umeće s agilnim operacijama, inovativnom tehnologijom i znanjem u EV prostoru komapnije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE