Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vožnja električnog trotineta

  Koliko košta vožnja električnog trotineta po novim pravilima? 

  Vožnja električnog trotineta po svim pravilima koštaće vas od 5.000 do 28.000, dok kazne za njihovo ignorisanje dostižu i 120.000 dinara, ili čak 15 dana zatvora.

  Predlogom izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja koji je upućen na usvajanje u Narodnoj skupštini, postale su poznate nove mere.

  Trotinet

  Vožnja električnog trotineta (Freepik)

  Desetine hiljada samo na opremu

  Naime, vozači će biti u obavezi da nose biciklističke kacige, čije se cene kreću od 4 do 27 hiljada i svetloodbojne prsluke čija je cena u proseku 400 dinara. Uvodi se i obaveza da se na vozilo postavi registraciona nalepnica kao dokaz o tehničkim specifikacijama trotineta koju će izdavati Agencija za bezbednost saobraćaja.

  Vožnja električnog trotineta (Unsplash)

  Zabranjena vožnja po trotoaru

  Pored ovih osnovnih pravila, vozači će morati da koriste isključivo  biciklističke staze i trake ili pešačko-biciklističke staze, a brzina ne sme biti veća od 35 km/h. Još jedan novitet je starosna granica – trotinetom će moći da upravljaju osobe sa navršenih 14 godina, a izlazak na kolovoz dozvoljen je samo na putu na kom je brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat. Međuitm, vozači koji su punoletni mogu se voziti i na putu na kome je brzina kretanja ograničena na 50 km/h.

  Izvor: BIZLife/Ekatarina Puškareva

  Foto: Unsplash, Pexels, Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE