Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VMware

  Druga NAJVEĆA akvizicija SVIH VREMENA: 61 milijarda USD za softversku kompaniju

  Broadcom će kupiti softversku kompaniju VMware u gotovinskoj transakciji u vrednosti od 61 milijardu dolara, na osnovu zaključne cene običnih akcija Broadcoma 25. maja 2022, objavile su kompanije.

  Njihov dogovor predstavlja jednu od najvećih tehnoloških akvizicija svih vremena. Ispred je samo Majkrosoftov ugovor od 69 milijardi dolara na čekanju za kupovinu Activision Blizzarda i Dellova kupovina EMC-a od 67 milijardi dolara 2016, piše CNBC.

  Akcije Broadcoma su u četvrtak porasle za 3,5 odsto, dok su VMware-ove završile dan u porastu za 3,1 odsto.

  Broadcom-ova kupovina VMware-a će pomoći kompaniji da diverzifikuje svoju osnovnu delatnost projektovanja i prodaje poluprovodnika u softver preduzeća, koji može imati veće marže. VMware-ove proizvode koriste preduzeća za efikasnije pokretanje sopstvenih servera, kao i cloud servera.

  Softverska kompanija, računar, posao programiranja

  Broadcom je najaktivnija kompanija za proizvodnju poluprovodnika i strateški je koristila spajanja kako bi podstakla svoj rast poslednjih godina. Prethodno je kupila CA Technologies 2018. za 18,9 milijardi dolara i Symantec 2019. za 10,7 milijardi dolara.

  Broadcom nije napravio veliku akviziciju od 2019. U martu je generalni direktor kompanije Hok Tan rekao da kompanija ima „kapacitet da obavi veliku akviziciju“.

  Planirali su da kupe ,,Qualcomm“ 2018. godine za 117 milijardi dolara. Međutim, dogovor je omeo tadašnji predsednik SAD Donald Tramp, koji je naveo zabrinutost za nacionalnu bezbednost.

  VMware se odvojio od Della krajem prošle godine u pokušaju da isplati dug. Dell je prvobitno kupio kompaniju kada i EMC 2016. Majkl Del, osnivač i izvršni direktor Della, poseduje oko 40 odsto VMWare-a.

  Novac

  Novac (Pixabay)

  Kompanija Broadcom nadmašila očekivanja

  Pored najave o kupovini, Broadcom je u četvrtak takođe izvestio o fiskalnim rezultatima u drugom kvartalu koji su nadmašili gornju i donju liniju. Imaju optimistične smernice za treći kvartal.

  Broadcom je objavio kvartalno prilagođenu zaradu od 9,07 dolara po akciji. To je znatno iznad konsenzusnih procena od 8,70 dolara po akciji, prema analitičarima koje je anketirao Refinitiv. Prema Refinitivu, prihod je porastao 23 odsto u odnosu na prethodnu godinu na 8,1 milijardu dolara. Više je od očekivanih 7,9 milijardi dolara na Volstritu.

  Kompanija je dala prognozu prihoda za tekući kvartal koja je premašila prethodne konsenzusne procene. Navela je prodaju od oko 8,4 milijarde dolara. Analitičari koje je anketirao Refinitiv očekivali su prihod od nešto više od 8 milijardi dolara.

  Tan je rekao da je Broadcom u drugom kvartalu video snagu u svojim mrežnim i serverskim skladišnim jedinicama.

  „Očekujemo da će se ovaj zamah nastaviti u trećem kvartalu“, dodao je on.

  Izvor: CNBC

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE