Vlado može kući: CG ukinula zabranu ulaska Georgievu, Danilu Vučiću...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlado može kući: CG ukinula zabranu ulaska Georgievu, Danilu Vučiću…

  Zabrana ulaska u Crnu Goru ukinuta je za 18 stranaca kojima je ta mera izrečena iako za to nisu postojali zakonski razlozi.

  Iz Uprave policije Vijestima je objašnjeno da su te odluke preispitane i ukinute.

  “Stupanjem na dužnost ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, odnosno novog rukovodstva Uprave policije, izdate su odgovarajuće smernice i nalozi u cilju preispitivanja pojedinih zabrana ulazaka u Crnu Goru donesenih u periodu pre stupanja na dužnost sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova i novog rukovodstva Uprave policije za koja su postojala saznanja da nisu postojali razlozi predviđeni Zakonom o strancima”, objasnili su.

  Iz te institucije navode da su ta saznanja proizašla iz zahteva advokata stranih državljana, njihovih pritužbi, navoda medija i slično.

  “Shodno navedenom, za pojedine strance kojima je bio zabranjen ulazak utvrđeno je da ne postoje zakonski razlozi te su mere zabrane ulaska uklonjene iz elektronskih aplikacija za kontrolu i prelaženje državne granice. Pored ovih slučajeva vršeno je uklanjanje ove mere i nakon što su organizacione jedinice nadležnih sektora i centara bezbednosti utvrdile da ne postoje ili su prestali da postoje razlozi propisani Zakonom o strancima”, kazali su iz UP.

  Javni servis objavio je da su među onima kojima je ukinuta zabrana sin predsednika Srbije, Danilo Vučić, predsednik Odbora za pravosuđe i državnu upravu i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vladimir Đukanović, predsednik FK Crvena Zvezda Zvezdan Terzić, Milica Đurđević iz Zavetnika, pevač Vlado Georgiev i bivši fudbaler Dušan Savić.

  Izvor: Vijesti

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE