Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada produžila odluku o nižoj akcizi na derivate nafte

  Vlada Srbije produžila je trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31. decembra, kao i odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

  Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa, članovi Vlade doneli su i odluku o produženju privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe.

  Odluka će se primenjivati od 1. decembra 2022. godine, a trajaće mesec dana.

  Vlada je na sednici odlučila da se privremena zabrana izvoza Evro dizela EN 590 produži za još sedam dana.

  gas gorivo pumpa pixabay

  Gorivo (Pixabay)

  U cilju ublažavanja posledica i sprečavanja kritične nestašice mleka i proizvoda od mleka, a usled povećanog izvoza i potreba stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu, Vlada je donela odluku o produženju zabrane izvoza ove robe, koja će se primenjivati od 1. decembra i trajati narednih mesec dana.

  Usvojena je i izmena Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa T-500, kojom je ograničenje cene ovog proizvoda produženo za još 90 dana, a u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

  Članovi Vlade doneli su Zaključak o prihvatanju donacije Slovačke – vakcine protiv bolesti kovida-19.

  U pitanju su vakcine proizvođača Fajzer i BioNTech Manufacturing GmbH, koje je Vlada Slovačke, s obzirom na tradicionalno prijateljske i bliske odnose, uputila Srbiji, navodi se u saopštenju Vlade.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE