Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Viši sud doneo prvostepenu PRESUDU: „Hit tvit“ je PLAGIJAT

  Viši sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu po tužbi Olje Bećković protiv televizije Pink, Željka Mitrovića, Verice Bradić i Gorana Gmitrića.

  Kako piše Nova, presudom je utvrđeno da su tuženi povredili autorsko pravo tužilje Olje Bećković na njenom autorskom delu pod nazivom „Utisak nedelje“.

  Presudom je takođe utvrđeno da su tuženi kreirali, proizveli, objavili i emitovali na televiziji Pink televizijsku emisiju pod nazivom “Hit tvit” koja se bitno podudara sa originalnim autorskim delom televizijske emisije “Utisak nedelje” autora Olje Bećković.

  Verica Bradić, voditeljka emisije „Hit Tvit“, u razgovoru za ovaj portal Nova.rs kaže da „nije videla presudu“.

  „Nemam nikakav komentar, nisam ni videla presudu“, kaže Bradić.

  Olja Bećković je, s druge strane, izjavila da se nada da će presuda biti primer za sve plagijatore.

  „Verujem da je ova prvostepena presuda od prvorazrednog značaja za obeshrabrivanje plagijatora svih uzrasta i boja. Za mene je ovaj slučaj završen“, rekla je Bećković.

  „Razgovaramo o očiglednim stvarima“

  Olja Bećković, autorka emisije „Utisak nedelje“, koja je podnela tužbu protiv televizije Pink zbog emisije „Hit Tvit“, govorila je ranije da očekuje da sud lako donese odluku o povredi autorskih prava.

  „Moj najjači utisak je da smo u situaciji da razgovaramo o očiglednim stvarima i da moram na sudu da dokazujem ono što svi vide. Mislim da su Željko Mitrović i Verica Bradić jedini ljudi na svetu koji ne vide da je to plagijat. Nadam se da će im presuda pomoći da razumeju da plagiranje nije dozvoljeno“, rekla je tada Bećković, posle održanog ročišta.

  „Utisak nedelje“ od 1991. godine

  Emisija „Utisak nedelje“ postoji od 1991. godine i kao autorsko delo registrovano je u Autorskoj agenciji od 1994. godine, a emitovala se na Studiju B, B92 i trenutno na TV Nova S. Bećković je krajem februara ove godine podnela tužbu da bi se utvrdilo da li je povređeno njeno autorsko pravo jer se na televiziji Pink pojavila emisija „Hit Tvit“.

  Olja Bećković TUŽILA Pink, Željka Mitrovića i „Hit tvit“

  Vlasnik TV Pinka Željko Mitrović i voditeljka „Hit tvita“ Verica Bradić tvrdili su na sudu da te dve emisije nemaju nikakve sličnosti i da se ne radi o plagijatu.

  Izvor: Nova

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • miro pavlov

   UTISAK NEDELJE AUTORA O.BEĆKOVIĆ POSTALA JE EISIJA KOJA NAPADA SADAŠNJU VLAST I PREDSEDNIKA VUČIĆATA EMISIJA NEMA NIKAKVE VEZE ZA ONOM IZ 90 GODINA.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE