Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Moja Prva Plata“ osvojila prvo mesto na takmičenju u Briselu

  „Moja Prva Plata“ (MPP), projekat Vlade Srbije i Privredne komore Srbije, osvojio je prvo mesto na takmičenju u Briselu, kao najbolja inicijativa u prethodnoj godini koja u centar ekonomije stavlja ljude, saopštila je Privredna komora Srbije.

  Kako je navedeno, nagrada iz Brisela za projekat MPP nije samo priznanje za Vladu Srbije i Privrednu komoru Srbije kao pokretače ove ideje, već pre svega za više od 17.000 mladih ljudi i 10.000 kompanija iz Srbije koji su učestvovali u tom projektu.

  „Spoj mladosti, ideja, perspektive i preduzetništva suština su ovog projekta koji s ponosom nastavljamo“, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

  Nagrada je dodeljena u kategoriji „Prospertitet“, a izbor je odredio žiri od 23 stručnjaka širom sveta i više od 8.300 glasova publike.

  Na konferenciji u organizaciji „Emerging Europe“ proglašeni su najbolji projekti iz regiona koji obuhvata 23 zemlje centralne, istočne, jugoistočne Evrope i Кavkaza.

  Više od 17.000 mladih steklo prvo radno iskustvo

  Кroz dva ciklusa programa više od 10.000 poslodavaca usspelo je da dodje do nedostajućih kadrova.

  O tome je danas govorila i premijerka Ana Brnabić. Na na konferenciji za medije rekla da je nagrada stigla juče od organizacije „Imerdžing Jurop“ (Emerging Europe) koja okuplja 23 zemlje centralnoistočne i jugoistočne Evrope i Kavkaza.

  „Taj program je obezbedio da više od 17.000 mladih u Srbiji dobije priliku da stekne svoje prvo radno iskustvo“, poručila je predsednica Vlade Srbije, ističući da će taj program biti nastavljen.

  Izvoz IT dostigao 704 miliona evra

  Brnabić se osvrnula i na podatke po kojima je izvoz IT usluga u prva četiri meseca ove godine dostigao je 740 miliona evra i uporedila ga sa 2016. godinom kada je taj iznos odnosio na celu godinu.

  „Mi smo praktično povećali tri puta naš izvoz (IT usluga) za šest godina“, rekla je Brnabić na konferenciji za medije.

  Ukazala je i da sve veću ulogu u rastu ekonomije Srbije igra sektor usluga.

  „Verujemo da ćemo dostići onaj cilj koji smo zacrtali za ovu 2022. godinu da samo izvoz naše pameti preko IT usluga bude preko dve i po milijarde evra“, rekla je Brnabićeva.

   

  Veliko interesovanje za program „Moja prva plata“ – poslodavcima produžen rok

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privredna komora Srbije/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE