Veliki prihodi - "više nego duplo više"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Veliki prihodi – “više nego duplo više”

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da se dogodine očekuju veliki prihodi po osnovu privatizacija, a najviše od koncesije za Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu.

  “Ranije procene su bile da će od jednokratne koncesione naknade prihod biti od 200 do 250 miliona evra, ali sada kažem da će biti više nego duplo više od toga”, rekao je Vučić novinarima u Arandjelovcu.

  On je dodao da zbog velikih privatizacionih prihoda republički budžet u 2018. godini neće biti u deficiti, kako se sada planira, i da će biti moguća ista ili još veća povećanja plata u javnom sektoru i penzija nego što će biti povišice u januaru ove godine.

  Vučić je negirao pisanje današnjeg NIN-a da je zbog smanjenja penzija od novembra 2014. godine svakom penzioneru do sada uzeto 444 evra. Nedeljnik je naveo da je prosečna penzija pre smanjenja bila 201 evro i da je ostala na tom nivo svaki od penzionera sada bi imao na raspolaganju dodatnih 444 evra, tako da je država time uštedela više od 750 miliona evra.

  “Pnezioneri znaju da to nije tako, iako teško žive”, rekao je Vučić.

  Kako je istakao, neistine o umanjenju penzija govore “oni koji su izgubili političku moć i nemaju šta drugo da rade”.

  “Šta bi drugo radili Djilas, Šapić i Jeremić, a moje je da im odgovorim istinom i još marljivijim radom”, rekao je Vučić.

  Po negovim rečima za 60 odsto penzionera nije bilo nikakvog umanjenja penzija, a penzije su u proseku umanjenje 5,57 odsto i sa prethodna dva uvećanja i onim koji sledi u januaru iduće godine biće povećane osam odsto.

  “Od tada je dinar ojačao do četiri odsto”, kazao je Vučić.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE