Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VIRTUELNI PROTEST vlasnika nekretnina u Grčkoj

  Članovi udruženja „Grčka iz prve ruke“ sat vremena slali mejlove s istom porukom kako bi skrenuli pažnju na problem i dobili priliku da uđu u ovu zemlju.

  Državljani Srbije koji zbog zabrane ulaska u Grčku nemaju pristup svojim nekretninama u ovoj zemlji još nisu dobili odgovor zvaničnih institucija zbog čega im se uskraćuje to pravo.

  Na hiljade apartmana, stanova i kuća u vlasništvu građana Srbije, mahom u solunskoj regiji, ali i na ostrvima, mesecima nisu dostupne vlasnicima, pa ni da ih obiđu i izmire zaostale obaveze.

  Udruženje „Grčka iz prve ruke“, koje je u međuvremenu okupilo ove građane, kako kažu članovi, u više navrata se obraćalo institucijama u Grčkoj, tražeći da im se omogući ulazak u zemlju, ali nisu dobili nikakav odgovor. Čak su angažovali i advokata iz Grčke preko koga pokušavaju da ostvare svoja prava.

  Tamara Rančić, predsednica ovog udruženja, napominje da još od juna pokušavaju da stupe u kontakt sa nadležnim institucijama u Grčkoj i najviše ih brine to što niko do sada nije odgovorio na njihove dopise. Oni ne mogu da odu u svoje kuće, ali, dodaje, ni da plate račune, čije bi kašnjenje moglo da im donese dodatne probleme i finansijsku štetu.

  Na poslednji dopis koji smo uputili ambasadi Grčke u Beogradu dobili smo odgovor da je on prosleđen nadležnoj službi u Atini. Očekivali smo da će nas pustiti da uđemo u zemlju makar nakratko, uz posebne uslove, ali ništa od toga.

  „Zato smo organizovali virtuelni protest, tako što su svi članovi pre dva dana od 10 do 11 sati u više navrata slali identičan mejl na adresu ambasade Grčke u Beogradu“, kaže Rančićeva.

  U mejlu je pisalo: „Ako sam zdrav, zašto mi Grčka ne dozvoljava da uđem na svoje imanje?“ Reakcija predstavnika Grčke je opet izostala. Ideja je, kažu, bila da se na ovaj način na sat vremena zaguši mejl konzulata, budući da zbog epidemiološke situacije ne mogu da protestuju lično ispred njihove zgrade.

  Rančićeva objašnjava da će nastaviti s ovakvim protestima, jer nemaju drugi način da izraze nezadovoljstvo budući da se zabrana ulaska naših državljana u Grčku neprekidno produžava.

  Udruženje zahteva da se vlasnicima imovine u Grčkoj dozvoli ulazak u ovu zemlju do kraja oktobra jer je to vreme i za plaćanje poreza bez kamate. Probleme imaju i oni građani koji su planirali da sklope kupoprodajne ugovore, jer prekoračenje dogovorenih rokova može da ih ostavi bez uplaćene kapare, pa čak i bez nekretnine.

  Izvor: Politika

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE