Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić objasnio zašto metro kreće sa Makiša: Tamo su NAJVEĆE GUŽVE

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će trasa metroa početi na Makišu, jer je na potezu Makiš – Sajam saobraćaj najopterećeniji, a ne zato što je na tom mestu planirana gradnja.

  Vesić je za TV Prva rekao da na potezu Makiš – Sajam dnevno prođe više od 1.200 autobusa, tako da je metro najbolje rešenje da se saobraćaj na tom mestu rastereti.

  On je kazao da je svaka primedba građana oko gradnje metroa dobrodošla i da građani treba da se udružuju i daju predloge.

  „Kada se rade veliki projekti uvek postoje dileme, i to je dobro, trasa za metro je najbolja moguća, ali nikada ne može da bude savršena“, rekao je on i dodao da je suština to što će Beograd „konačno“ dobiti metro.

  Vesić je istakao da trasa metroa ne može da ide ispod Kliničkog centra zbog vibracija koje bi smetale instrumentima u bolnicama, a preko Prokopa može da se ide do drugih delova grada, tako da nema potrebe da metro povezuje i Prokop.

  Inače, kako je najavljeno, radovi na metrou će krenuti 22. novembra, a Srbiju će ovaj projekat koštati više od pet milijardi evra. Inicijativa Bitka za Košutnjak objavila je juče da će sa najavljenom cenom izgradnje metroa u Beogradu svako domaćinstvo u Beogradu biti zaduženo sa 7.000 evra, a da građane niko ništa nije pitao da li su saglasni.

  Bitka za Košutnjak: BG metro zadužuje svako domaćinstvo sa 7.000 EUR

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE