Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bitka za Košutnjak: BG metro zadužuje svako domaćinstvo sa 7.000 EUR

  Inicijativa Bitka za Košutnjak objavila je danas da će sa najavljenom cenom izgradnje metroa u Beogradu, od preko pet milijardi evra, svako domaćinstvo u Beogradu biti zaduženo sa 7.000 evra, a da gradjane niko ništa nije pitao da li su saglasni.

  Sednica Skupštine grada o metrou zakazana za danas

  Inicijativa je povodom sednice Skupštine grada Beograda zakazanoj za danas, na kojoj će se odbornici izjašnjavati o Predlogu plana generalne regulacije šinskih sistema u vezi početka gradnje metroa, saopštila da „Srbija u svojoj istoriji nikada nije bila u situaciji da ovako mali broj odbornika odlučuje o ovako važnoj temi i enormnom finansijskom opterećenju“.

  U saopštenju Inicijative se navodi da su „to pitanja koja su od velikog značaja ne samo za gradjane Beograda već i za celu Srbiju, jer će međunarodnim kreditima biti zaduženi svi građani Srbije“.

  „Grad Beograd nema privredu koja može da finansira ovakav projekat“, naglašavaju predstavnici ove Inicijative.

  Kako navode i da je predsednik komisije za planove i gradski arhitekta Marko Stojčić „odbio da im preda snimak javne rasprave, koji je trebalo direktno da prenosi gradska televizija Studio B“, ali je prenos prekinut kada je trebalo da govore organizacije koje se protive tom projektu,  medju kojima je i Gradjevinski fakultet.

  „Zbog toga ne samo gledaoci već i odbornici nisu imali priliku da čuju reči vrhunskih stručnjaka. Samim tim gradski odbornici nemaju informacije i podatke na osnovu kojih bi mogli da donose odluke u ime svih gradjana Beograda“, navodi se u saopštenju. Dodaje se da će Bitka za Košutnjak „nastaviti započetu sistemsku borbu sa krajnjim ciljem da metro povezuje ljude a ne njive i tajkunska buduća naselja“.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Branislav Božić/MO

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE