Vesić o nastavku gradnje u Bloku 37: "Žao mi je, osećam se poraženo"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić o nastavku gradnje u Bloku 37: “Žao mi je, osećam se poraženo”

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je da je austrijska kompanija Durst jutros pokrenula radove u Bloku 37 na Novom Beogradu i najavio da će sutra biti održan sastanak sa investitorom i delegacijom građana kako bi pokušali da nađu rešenje u interesu svih.

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je da mu je žao što je došlo do toga i da se oseća poraženo.

  “Verovao sam da će prihvatiti neke od predloga koje sam im dao, kada su na moju molbu privremeno obustavili radove, jer smo imali više sastanaka. Verujem da je bilo moguće doći do kompromisa koji bi bio u interesu i kompanije Durst, i Grada Beograda i građana”, objavio je Vesić na Fejsbuk profilu.

  Investitor iz Bloka 37 poručio stanarima: Sve je po zakonu

  Ističe da je njegovo  mišljenje da zgradi takve spratnosti I gabarita nije mesto na placu na kome se gradi.

  Da je to normalno ne bi Grad promenio 2016. godine urbanistički plan i smanjio spratnost za tu lokaciju.

  Nažalost, investitor koristeći plan iz 2009. Godine ima sve dozvole da gradi, napisao je Vesić.

  Naime nakon protesta građana Bloka 37 zbog najave gradnje višespratne poslovne zgrade u tom delu Novog Beograda, Vesić je zamolio investitora, kompaniju Durst, da obustavi radove i povuče mašine i radnike dok u razgovorima ne bude pronađeno najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju., što je kompanija Durst i učinila.

  Građani jutros blokirali ulaz u gradilište, tvrde da je kamion krenuo na njih i da dobijaju pretnje

  Međutim, mediji su jutros preneli da su stanovnici Bloka 37 jutros blokirali ulaz u gradilište,  da najavljuju da će ostati na protestu ceo dan i da čekaju da im se obrati zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

  Tim „Kreni promeni“saopštio je prethodno da je, i pored obećanja zamenika gradonačelnika da će se radovi na izgradnji novog stambenog bloka obustaviti dok se ne pronađe rešenje između stanara Bloka 37, investitora i grada, dogovor danas prekršen.

  „Jutros u 6:30 mimo dogovora investitor je počeo sa radovima. Stanovnici Bloka su blokirali ulaz u gradilište, ali im se trenutno preti. Kamion je krenuo na građane koji telima blokiraju ulaz“, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da je za dva sata više od 4.000 ljudi potpisalo online peticiju protiv radova a da je ukupno online i uživo peticiju potpisalo više od 10.000 građana.

  Večeras u 19h građani iz Bloka 37 nastaviće spontano okupljanje.

  Durst: Imamo sve dozvole za gradnju

  Kompanija Durst Development saopštila je da je danas od ranih jutarnjih sati nastavila radove na gradilištu u Ulici Milutina Milankovića, u Bloku 37 na Novom Beogradu i poručila  da je parcela obezbeđena i tehnički i fizički, kako bi bilo sprečeno „moguće namerno izazivanje incidenata“.

  Durst navodi i da je video nadzorom pokriveno celokupno gradilište i da će protiv svakog lica koje pokuša da uništi tuđu imovinu, onemogući pristup gradilištu, ili spreči pravo na rad, koje je zagarantovano Ustavom Srbije, biti pokrenute krivične prijave.

  U saopštenju se podseća da su radovi bili privremeno obustavljeni kako bi se stanari upoznali sa projektom, ali se konstatuje da, „suštinski, činjenice o samom projektu nikog ne interesuju“.

  Kako se objašnjava, „stanari su odbili predlog da im sve lično predoče, obrazloživši da oni imaju ‘svoju bitku sa Gradom’“.

  „Ocena je naše kompanije je da su se stekli svi uslovi za nastavak gradnje poslovnog kompleksa za koji imamo sve zakonske dozvole“, ističe se saopštenju kompanije.

  Kompanija Durst na kraju saopštenja ističe da je i dalje otvorena za predočavanje celokupne investicije i javnosti i građanima, zarad smirivanja strasti, tenzija, kao i zarad i dobrosusedskih odnosa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE