Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VELIKA PREVARA: Obimna tužba protiv Trampa i njegove dece

  Državni tužilac Njujorka podneo je obimnu tužbu protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa, troje njegove odrasle dece i Trampove organizacije, navodeći da su bili umešani u veliku prevaru koja je trajala više od decenije koju je bivši predsednik iskoristio da se obogati.

  U tužbi na više od 200 stranica, državni tužilac Leticija Džejms, demokrata, navodi da je prevara dotakla sve aspekte Trampovog poslovanja, uključujući njegovu imovinu i terene za golf.

  Prema tužbi, Trampova organizacija je prevarila zajmodavce, osiguravače i poreske vlasti tako što je naduvala vrednost njegove imovine koristeći pogrešne procene.

  „Ove radnje prevare i lažnog predstavljanja bile su slične prirode, počinilo ih je više rukovodstvo Trampove organizacije kao deo zajedničkog nastojanja za svaku godišnju izjavu, i odobrene su na najvišim nivoima Trampove organizacije – uključujući i samog gospodina Trampa“, navodi se u tužbi.

  Tramp i njegova deca, Donald Tramp mlađi, Erik Tramp i Ivanka Tramp, navedeni su kao optuženi u tužbi. Imenovani su i Alen Vajselberg, bivši finansijski direktor Tramp organizacije, i Džef Mekoni, još jedan dugogodišnji izvršni direktor kompanije.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE