Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Protest ispred Klinike „Laza Lazarević“: Traže smenu direktorke

  Zaposleni u Klinici Laza Lazarević organizovali su protest ispred klinike i zatražili smenu v.d direktorke Ivane Stašević Karličić, koju optužuju za mobing.

  Okupljeni radnici su za N1 rekli i da traže bolje uslove za rad i da od zahteva neće odustati, te da će, ako nadležni ne reaguju, 29. septembra organizovati generalni štrajk.

  Radnici su nezadovoljni uslovima rada i načinom na koji se vodi briga o pacijentima, a kažu i da mesecima trpe mobing v.d direktorke, da ih prečesto premešta na različita radna mesta i da se sve odražava na pacijente.

  Za pomoć su se, kažu, obraćali predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, a pisali su i ministarstvima zdravlja i rada, ali odgovor nisu dobili.

  Ivana Stašević Karličić ranije je za N1 kazala da je reč o „neprincipijelnim zahtevima“. „Instrumentalizuju se ljudi koji imaju potrebu da žive privilegije koje su imali u prethodnom periodu“, rekla je ona.

  Međutim, kako je za N1 na protestu zaposlenih rekao Dalibor Gurović, radnici su nezadovoljni jer trpe svakodnevni mobing i da ko god napravi bilo kakav istup koji ne odgovara v.d. direktorki, dobije drugi radni nalog.

  „U vreme kovida dobili smo uputstvo za rad da se mi kao medicinske sestre i tehničari obavezujemo da se bavimo serviranjem hrane pacijentima, što srozava naš ugled kod pacijenata i saradnika. Taj nalog traje i dan danas“, rekao je Gurović.

  Kaže da su zbog toga napisali peticiju, a da je od 30 i nešto potpisnika, v.d direktorka premestila 15 na druga radna mesta.

  UO Klinike Laza Lazarević: Sve na dobrobit pacijenata

  Upravni odbor Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u Beogradu saopštio je povodom skupa koji je, kako su naveli, „organizovala nekolicina zaposlenih“, da se u toj klinici sve radi na dobrobit pacijenata.

  U saopštenju koje je potpisala predsednica UO Biljana Pavlović navedeno je da je rad u toj klinici do 2017. godine odlikovalo „odsustvo stručnih standarda i dehumanizovan odnos prema pacijentima“, a račun je bio u blokadi, dok je posle 2017. godine sve promenjeno.

  „Vozni park je do 2017. bio u lošem stanju, a do 2022. je kompletno obnovljen“, navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da su otvorene nove službe, SOS telefon za prevenciju samoubistva, Centar za mentalno zdravlje.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE