Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Budžet, Skupština Srbije

  Kad većini odgovara: Na Odboru za ekologiju o amonijaku ni pod „razno“

  Na sednici skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine pod tačkom „razno“ predloženo je da se razgovara o akcidentu u Pirotu i iskakanju teretnog voza iz kog je iscureo otrovni amonijak u atmosferu. Predlog je bio i da se usvoji posebna tačka dnevnog reda u okviru koje će se o tome diskutovati.

  Međutim, članovi Odbora iz redova vladajućih stranaka su se tome usprotivili. Na predlog članova Odbora Milimira Vujadinović (SNS) i Marijana Rističevića iz poslaničkog kluba SNS, iz dnevnog reda je izbačena tačka „Razno“.

  Vujadinović je obrazložio da su članovi Odbora tu „zarad očuvanja digniteta Odbora i dostojanstva Skupštine Srbije“ i ocenio da bi tačka „Razno“ mogla da posluži „za dnevnopolitičke svrhe“.

  On je ukazao da za tačku „Razno“ nisu obezbeđeni materijali i da je neozbiljno doći na skupštinski odbor bez materijala, zbog čega tačka „Razno“ ne treba da bude na dnevnom redu.

  Vujadinović je insistirao da se poštuju skupštinske procedure i naveo da bi posebna sednica Odbora o incidentu mogla da se zakaže za neki drugi dan.

  Predsednik Odbora Aleksandar Jovanović Ćuta (Moramo-Zajedno) istakao je da smatra da bi na sednici Odbora trebalo da se razgovara o incidentu o Pirotu, ali da članovi Odbora iz partija vlasti čine većinu i zaključio da se o tome neće razgovarati „ako oni imaju problem“ u vezi sa incidentom u Pirotu.

  On je rekao poslanicima vladajućih partija da, ako im je potrebno poštovanje procedura ,“onda sigurno imaju dobar razlog za to“ i ponovio da bi odmah trebalo razgovarati o incidentu u Pirotu.

  Na zamerku da Odbor nema zvanične podatke već da opozicija želi da razgovara o incidentu u Pirotu samo na osnovu medijskih izveštaja, Jovanović je ukazao da postoje zvanični izveštaji Agencije za zaštitu životne sredine i Zavoda za javno zdravlje Pirot.

  Kad naprednjacima odgovara, raspravljaju o svemu

  Pojedini članovi odbora su istakli da je nedopustivo da se danas u Skupštini ne govori o najvažnijoj stvari u Srbiji, odnosno o akcidentu u Pirotu, kao i da prvi put čuju da se tačka „Razno“ sklanja iz dnevnog reda.

  On je ocenio da se „kada odgovara Srpskoj naprednoj starnci raspravlja o svemu, a da, kada joj ne odgovara, izbacuje tačka ‘Razno'“.

  Podsetimo, na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, u nedelju je došlo do skliznuća vagona na kompoziciji terentog voza koji je vozio gas amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu.

  Izvor: 021, FoNet, N1

  Foto: Beta, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE