Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Veći roditeljski dodaci, ali to nije sve

  Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da bi do kraja godine trebalo da bude donet novi zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojim se omogućava veći roditeljski dodatak i najavila da se novim Građanskim zakonikom predviđa da majke imaju nadoknadu za treće dete do njegovog punoletstva.

  Mihajlović je za „Politiku“ rekla da predlog budućeg Građanskog zakonika ne predviđa retrokativnu isplatu majkama koje imaju troje dece, kao i da još nije dogovoreno da li će to biti simbolična pomoć ili isplata u visini jedne plate.

  Novim zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom predviđeno je najveće povećanje roditeljskog dodatka za prvo dete, ali i za drugo, treće i četvrto koje majke dobijaju u 24 mesečne rate. Prema rečima Zorane Mihajlović, novina i to što će se nadokanda uplaćivati direktno na račun majke, a ne poslodavca.

  Ona je istakla da će to pravo od sada ostvarivati žene koje su angažovane po ugovoru o radu, ugovoru o privremenim i povremenim poslovima i one koje su na selu i bave se poljoprivredom.

  Prema podacima lista „Politika“ u Srbiji živi više od 5.000 porodica sa petoro i više dece, dok troje dece ima 99.368 porodica.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Aca

   Izbori...jel?.. Ovo je prica x godina unazad...i koliko se vi iz svih vlada trudite,,deca se ne radjaju..naprotiv..ili se ne radjaju ili se radjaju preko granice... Otac troje dece...odavno....

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE