Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Važna lekcija o marketingu MIŠEL FAJFER

  Kada je u pitanju gluma, Mišel Fajfer nalazi se na samom vrhu. Međutim, preduzetništvo se za nju pokazalo mnogo tvrđim orahom.

  Proizvodnjom parfema počela je da se bavi sredinom prošle godine, a kako je izjavila, tada je ostvarila svoj san. Međutim, nije sve bilo idealno, što se očekivalo zbog njenog imena.

  Naime, kada je shvatila koliko je lista sastojaka na parfemima koji se već nalaze na tržištu nejasna i puna hemikalija, počela je da razmišlja o alternativama. Međutim, u ovom slučaju one su bile veoma retke.

  „Isprobala sam sve vrste organskih prirodnih mirisa na tržištu i dobro razmislila. Sigurno postoje ljudi koji traže ovakav proizvod“, rekla je.

  Osim što je tada započela proizvodnju takozvanih „čistih parfema“, sa organskom alternativom kada su sastojci u pitanju, ona je odlučila i da svoje ime ne stavlja na ambalažu, da bi se proizvod na tržište probio samostalno i svojim kvalitetom. Zato je svojim parfemima dala ime Henry Rose i kako navodi Fajfer, veoma im dobro ide. Prodaja bi, prema planu, u 2020. godini trebalo da se utrostuči.

   

  View this post on Instagram

   

  Thank you @fastcompany for including us in this year’s #FCWorldChangingIdeas! We’re honored to be a finalist in the Health and Wellness category. Congratulations to all of the winners, finalists and honorable mentions!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ …⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ „Every year, Fast Company’s World Changing Ideas Awards honor the businesses and organizations driving change in the world. This year, as the escalating crises of the coronavirus and economic collapse continue, the bold ideas we feature here seem more vital than ever. This year, we received nearly 3,000 entries, an all-time record. The 26 winners and hundreds of other finalists—selected by a roster of experts from the worlds of social entrepreneurship, philanthropy, venture capital, activism, and beyond—represent the kind of innovative thinking that will help us recover and rebuild.“

  A post shared by Henry Rose (@henryrose) on

  Evo njenih saveta za preduzetnike koji lansiraju proizvod na prenatrpano tržište.

  Očekujte promene u krivi učenja

  Kada je Fajfer krenula da kreira svoj miris, vrlo je malo znala o industriji čistih proizvoda, a apsolutno ništa o formulaciji mirisa ili vođenju posla.

  Dakle, kako navodi, na samom početku krivulja znanja počela je masovno da se pomera. A zbog brzine proizvodnje, vrlo malo vremena je ostajalo za „varenje“ naučenih lekcija.

  „Svakog dana, od početka, osećala sam da će mi glava eksplodirati. Stvari jednostavno ne ostaju iste iz dana u dan“, rekla je.

  Dozvolite da proizvod i brend budu samostalni

  Kao slavna ličnost, Fajfer je imala mogućnost da na proizvod stavi svoje ime i da na taj način automatski poveća popularnost brenda, ali nije. Iako navodi da je edukacija kupaca veoma bitna i da je njen autoritet način da se poveća brend, ponosna je na činjenicu da proizvod samostalno može da stoji iza svog imena.

  „Nisam nužno zaštitno lice brenda. Ja jesam osnivač i portparol, ali to je jedini načn na koji sam mu pristupila“, rekla je.

  Ne možete svima da udovoljite

  Promocija proizvoda ove godine jednako je komplikovana i teška kao i sama 2020. Mnogi osnivači odbijaju da javno objave svoje političke stavove jer to može da ima negativan uticaj na njihovu kompaniju.

  Fajfer kaže da joj je, iako je otvorena kada su u pitanju njeni stavovi, dozvoljeno da kreira sopstveni narativ.

  „Neko će to voleti, neko mrzeti. Zato jednostavnno morate da budete verni onome što vam se čini autentičnim i da se trudite da budete podnošljivi“.

  Izvor: BIZlife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE