Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počinje prijava za vaučere od 15.000 RSD: Šta vam je potrebno od dokumenata?

  Ko ima pravo i kada počinje prijava za vaučere?

  Uredba o vaučerima biće usvojena danas na sednici Vlade Srbije, a zainteresovani će posle toga moći za njih da se prijavljuju preko pošte.

  Pravo da dobije vaučer može ostvari 200.000 građana – penzioneri, nezaposleni i oni koji zarađuju manje od 70.000 dinara.

  Država je za vaučere obezbedila tri milijarde dinara.

  Građani koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara moći će, takođe, da se prijave kako bi dobili razliku od 10.000 dinara.

  Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže za RTS d građani od sutra u svim poštama širom Srbije moći da se prijave za vaučere za odmor u Srbiji.

  „To je novih 200.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara. Osim naših građana, pozvala bih i ugostitelje da se prijave. Do sada smo na listi imali više od 2.700 ugostiteljski objekata“, rekla je ministarka Matić.

  Rok da se iskoriste vaučeri, objašnjava ministarka, je 31. oktobar, uz napomenu da je minimum pet noćenja.

  „Osim ovih 200.000 vaučera u iznosu od 15.000 dinara, građani koji su već iskoristili svoje pravo i dobili vaučere početkom godine u iznosu od 5.000 dinara imaće pravo da apliciraju ponovo za razliku od 10.000 dinara. To ne ulazi u ovaj broj od 200.000 vaučera“, naglasila je ministarka.

  Prijava za vaučere što pre- brzo „planu“

  Govoreći o proceduri prijave, Matićeva je navela da je građanima potrebna i rezervacija kod ugostitelja kod kojeg žele da provedu odmor, kao i da ona zavisi od toga da li se prijavljuje student, penzioner, nezaposlena osoba…

  Ministarka kaže i da se svaki godine obara rekord kada je reč o brzini podele vaučera, te da su najtraženije banje.

  „Ovo će značiti i građanima, kao i našoj domaćoj turističkoj i ugostiteljskoj industriji“, ističe Matić.

  Procedura i uslovi

  Uslov je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično.

  Kada je reč o penzionerima, prilikom prijave penzioneri na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije.

  Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu pre podnošenja prijave.

  Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu viokoškolske ustanove o statusu prvog, drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

  Osim osnovnih podataka o korisniku, na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta, u kome on može i jedino da koristi vaučer.

  Ono što je ključno jeste da se vaučer koristi isključivo u ugostiteljskim objektima, izvan mesta prebivališta ili mesta studiranja. Takođe, njime se mogu platiti usluge smeštaja, u šta ne spadaju i usluge hrane, pića, zdravstvene i druge usluge, prenosi Nova.rs.

  Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju penzioneri, nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi,poljoprivrednici i studenti.

   

  Ko ima pravo na vaučere i do kada građani mogu da se prijave?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Emil Vaš/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE