Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bafet ne odmara: Investitor kupio akcije banke za 2,5 milijarde $ i zbunio Vol Strit

  Legendarni investitor Voren Bafet zaključio je vrlo zanimljivo tromesečje.

  Prema njegovoj poslednjoj prijavi, Bafet je u prva tri meseca ove godine uložio otprilike jednu trećinu svog novca u nova ulaganja.

  Kao i uvek, vredni su pažnje Bafetovi najveći ulozi. Međutim, njegova odluka da proda većinu deonica banaka i doda Citigroup portfelju Berkshire Hathawaya (BRK) za 2,5 milijardi dolara zbunila je Vol Strit.

  SEEbiz piše da je Bafet duboko upoznat s bankarskim i finansijskim uslugama. Veruje da je posao relativno jednostavan i može biti izuzetno unosan ako se njime dobro upravlja.

  “Ako se jednostavno možete držati podalje od praženja modnih trendova i stvarno zarađivati puno loših kredita, bankarstvo je bilo izuzetno dobar posao u ovoj zemlji”, rekao je investitorima Berkshire Hathawaya još 2003. godine.

  Voren Bafet

  Voren Bafet (Screenshot)

  Podsetimo se globalne finansijske krize iz 2008. godine. Bafet je za to vreme krenuo u kupovinu, podigavši udele u JP Morganu (JPM) i Goldman Sachsu (GS).

  Već nekoliko godina velike banke su najveći udeli u portfelju Berkshirea. Godine 2009. je čak rekao da je Wells Fargo (WFC) investicija u koju ima najveće poverenje.

  “Da sam morao staviti svu svoju neto vrednost u jednu deonicu, to bi bila ta deonica”, poveerio se deoničarima Berkshirea.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Scrneenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE