Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Uštedeli smo jedan nacionalni stadion, Bajatović skakao od sreće“

  Cena ruskog gasa u narednih 6 meseci neće se povećavati, biće 270 dolara, dok se količina gasa povećava za tih šest meseci.

  „Dobili smo u narednih 6 meseci neverovatnu cenu od 270 dolara, da nam se ne menja cena, dobili smo povećanje količine gasa za tih 6 meseci, fleksibilnost. Bajatović je bukvalno skakao od sreće jer je mislio da je to nemoguće da se postigne“, izjavio je posle razgovora sa Vladimirom Putinom predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Uštedeli više od 300 miliona evra, kazao je predsednik Srbije.

  „Uštedeli smo jedan nacionalni stadion, ali obezbedili i sigurnost za snabdevanje za naše ljude“, naglasio je Vučić.

  „Očekujem veliki događaj u kojem ćemo učestvovati Putin i ja – otvaranje termoelektrane i toplane Pančevo čime dobijamo jedan značajan resurs za grejanje i proizvodnju električne energije“, najavio je srpski predsednik.

  Prema Vučićevim rečima, razgovarano je i o energetskoj bezbednosti.

  „Ogromne su nestašice u Evropi, procenjuje se da nedostaje 70 milijardi kubnih metara gasa. Severni tok je mogao da iznese 55 milijardi, ali još nisu dobili dozvolu. Ovo je za nas kao spas, nećemo imati problema ni sa strujom ni sa gasom, mnogo nam je pomogao predsednik Putin.

  Prihvatio je da nam pod istim uslovima produži ugovor da po najnižoj ceni nabavljamo gas usred energetske krize. To je bio moj predlog, a on ga je prihvatio, bio je stvarno više nego fer“, dodao je Vučić.

  Bilo je reči i o izgradnji železnica i o Beovozu, jer su, navodi srpski predsednik, komplementarni sa metroom u Beogradu.

  „Razgovarali smo i o radiofarmaciji i o vojnotehnološkoj saradnji“, rekao je.

  Od taktičkih stvari, kako je kazao, tema razgovora su bile i lansirne rampe za kornete i rakete kornet za protivoklopna dejstva.

  „Verujem da će to uskoro stići u Srbiju, ali biće u budućnosti, i to ne dalekoj, nekih strategijski važnih stvari za nas“, najavio je Vučić.

  Izvor: Politika

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE