Uspeh VAKCINACIJE: Bolnica u Tel Avivu zatvorila poslednje kovid odeljenje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uspeh VAKCINACIJE: Bolnica u Tel Avivu zatvorila poslednje kovid odeljenje

  Kampanja vakcinacije u Izraelu već sada se pokazuje kao uspešna, a  još jedan dokaz da je pandemija u Izraelu pri kraju je Ichilov bolnica u Tel Avivu koja je zatvorila svoje Kovid odjeljenje.

  Iz te bolnice objavili su u ponedjeljak da su zatvorili svoje poslednje aktivno odeljenje za lečenje pacijenata s koronavirusom, nakon pada broja zaraženih u Izraelu.

  Poslednji pacijenti sa koronom koji su hospitalizovani u Ichilovoj bolnici, glavnom bolničkom kompleksu koji opslužuje Tel Aviv i njegovo gradsko područje, se oporavljaju.

  “Oko 600 pacijenata trenutno je zaraženo koronavirusom. Prošle godine u ovo doba, imali smo na stotine pacijenata, jutros smo imali samo desetak. Vraćamo se da pomažemo redovnim pacijentima, koji nemaju koronavirus”, kazao je doktor iz Ichilove bolnice.

  Kampanja vakcinacije u Izraelu je najbolja u svetu, vakcinisano je 60 odsto populacije, što je omogućilo vraćanje života u  normalu, kakav je bio pre pandemije.

  Većina starije izraelske populacije već je vakcinisana, a milioni ljudi već su pod zaštitom prve doze vakcine.

  Nove infekcije smanjene su na tri odsto testiranih, bolnice se prazne, a  epidemiolozi su oprezni ali i optimistični.

  Izraelske vlasti su od 7. marta počele postepeno da ukidaju ograničenja, a nakon otvaranja kafića, odobreni su večernji izlasci za mlade, kao i povratak u internate u kojima je 90 odsto učenika vakcinisano.

  Takođe, vlasti su otvorile aerodrome i odobrile letove s bilo koje destinacije u Izrael, ali uz ograničen broj letova i poštovanje mera u vidu socijalne distance.

  Svetski mediji sve češće prenose atmosferu sa ulica izraelskih gradova koje su pune ljudi, a slike iz Izraela daju nadu da će se život i u ostatku sveta uskoro početi sa vraćanjem u normalu.

   

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivica

   Aha, važi. Sada će oni koji umiru od virusa da se vode da umiru od nečeg desetog samo da ispadne da su pobedili virus. Sve politika.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE