Uskoro laboratorija za kontrolu mleka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uskoro laboratorija za kontrolu mleka

  Nacionalna laboratorija za kontrolu mleka u Batajnici počeće da radi poslednje nedelje decembra ili prve nedelje januara, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

  Nedimović je novinarima u Sremskoj Mitrovici rekao da ubuduće neće samo privatne laboratorije kontrolisati kvalitet mleka, već će država kontrolisati prerađivače i akreditovane laboratorije.

  Prema njegovim rečima, biće potrebno četiri do pet meseci da laboratorija dobije akreditaciju

  Ministar je rekao da će sistem isplate premija za mleko iduće godine ostati isti sedam dinara za litar mleka, dok će se od januara 2019, kada bude potpuno uspostavljen rad laboratorije, preći na plaćanje po kvalitetu mleka.

  Nedimović je najavio da će u martu iduće godine biti otvorena i nacionalna laboratorija za bezbednost hrane.

  Govoreći o budžetu za poljoprivredu u 2018. godini on je kazao će se najviše novca koristiti za subvencije za nabavku mehanizacije, opreme, skladištenje i preradne kapacitete, a deo novca biće namenjen i sufinansiranju IPARD programa EU, dok će biti više novca i za mlade poljoprivrednike koji započinju posao.

  Novac je obezbeđen i za elektrifikaciju polja kao i za automatizovan protivgradni sistem.Istakao je da se radi na uspostavljanju bezbednog sistema za regresiranje gorivo za poljoprivrednike, kako bi se izbegle dosadašnje zloupotrebe.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE