Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uručena donacija Tehničkoj školi u Vlasotincu

  Danas je u Tehničkoj školi, u Vlasotincu, uručena donacija neophodnih elemenata za interaktivnu učionicu. Donacija će omogućiti učenicima Tehničke škole, ali i gimnazije ,,Stevan Jakovljević” bolje razumevanje  kroz praktičnu nastavu. Oprema u vrednsti od 620.000 dinara je donacija kompanije Smart Energy Investment Kft Budimpešta.

  Direktoru Tehničke škole, gospodinu Milivoju Đorđeviću je donaciju uručio direktor ove kompanije, gospodin Obrad Tadić, a u prisustvu Nj.E. ambasadora Mađarske gospodina Attile Pintéra, počasnog konzula Mađarske gospodina Nemanje Milutinovića i predsednika opštine Vlasotince Bratislava Petrovića.

  „Ovom donacijom jedne od mađarskih kompanija koje posluju u Srbiji, opštini Vlasotince pokazali smo da je savremeni sistem učenja u današnje vreme neophodan kako bi se išlo u korak sa potrebama društva. Verujemo da će donacija omogućiti kvalitetnije učenje u praktičnoj nastavi“, rekao je ambasador Pintér.

  Počasni konzul Mađarske u Srbiji Nemanja Milutinović istakao je:

  „Ovo je još jedan dokaz da se intezivno radi na povezivanju dve zemlje. Raduje nas što se saradnja nastavlja u svim delovima Srbije, a ne samo u krajevima gde je većinsko mađarsko stanovništvo. Društvena odgovornost i solidarnost deo su strateškog partnerstva Srbije i Mađarske i na tome će se i u budućnosti raditi. Sticanje znanja je ključno za buduće naraštaje“.

  Ispred kompanije Smart Energy Investment Kft Budimpešta, ugovor o donaciji je potpisao direktor Obrad Tadić. U svom obraćanju rekao je:

  Snaga društva je u jačanju partnerstva, čemu je dokaz i naš projekat rekonstrukcije javnog osvetljenja u Vlasotincu, pa samim tim i ova donacija. Projekat javno-privatnog partnerstva koji smo ovde realizovali pre više od tri godine je naša prva uspešna investicija u Srbiji i ovom donacijom želimo učiniti korak više u našem partnerstvu. Koristim priliku da pozovemo sve ljude i kompanije da slede naš primer, jer kao što je imperativ ulagati u  energetsku efikasnost i bolju životnu sredinu, tako je potrebno ulagati u znanje.

  Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović poručio je tokom obraćanja:

  „Opština Vlasotince, u saradnji sa republičkim institucijama, u poslednjih nekoliko godina uložila je više od 350 miliona dinara u školske i objekte predškolske ustanove, kako bi stvorila što bolje uslove našoj deci za rad i učenje. Oprema, koju danas donirate Tehničkoj školi, a samim tim i Gimnaziji, mnogo će značiti u procesu osavremenjivanja nastave i postizanja što boljih rezultata naših učenika“.

  Direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević nakon potpisivanja ugovora o donaciji izjavio je:

  „Zahvaljujem na donaciji opreme za kabinetsku nastavu našoj školi, koju će ujedno koristiti i učenici i nastavno osoblje Gimnazije, s obzirom na to da mi koristimo istu zgradu. Ova oprema će mnogo značiti u praktičnoj nastavi i doprineće boljem razumevanju gradiva“.

  Kompanija Smart Energy Investment je u Vlasotincu realizovala projekat implementacije javnog osvetljenja čime je umanjena potrošnja eletrične energije za više od 5.000.000 kWh i ostvarena budžetska ušteda u iznosu od oko 50.000 evra.

  Tokom boravka gosti su obišli znamenitosti opštine Vlasotince i izrazili zadovoljstvo što je donacija uručena baš njima, jer je potrebno ulagati u buduće generacije i razvijati partnerstvo, ali i zadržati mlade u rodnom mestu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE