Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Upravni odbor GTC-a imenovao nove članove

  Nadzorni odbor kompanije GTC imenovao je Peđu Petronijevića na poziciju glavnog direktora za razvoj i Janoša Gardaija za glavnog operativnog direktora.

  Novoimenovani direktor razvoja i član Upravnog odbora GTC-a, Peđa Petronijević pridružio se Grupaciji 2008. godine kao tehnički direktor za Srbiju. Od 2012. godine kada je unapređen u generalnog direktora, gospodin Petronijević je uspešno nadgledao rast portfolija. Tokom njegovog mandata, GTC je završio izgradnju 10 poslovnih objekata u Beogradu, uključujući FortyOne, Green HearHeart i Ada Mall, moderni tržni centar u srcu Beograda. Peđa Petronijević je takođe nagrađen priznanjem za najboljeg lidera 2017. godine na CIJ Avards Serbia & SEE 2017. Pre GTC-a, bio je odgovoran za poslovanje kompanije Mercury Engineering u Srbiji. Svoju profesionalnu karijeru započeo je kao projektni inženjer na jednom od najvećih projekata u Gaboroneu, u Bocvani. Diplomirao je mašinstvo na Univerzitetu u Beogradu.

  Janoš Gardai, novi glavni operativni direktor i član uprave u GTC-u, započeo je svoju karijeru 1996. godine kao finansijski analitičar u Autovill Rt. Između 1997. i 1999. godine radio je kao finansijski kontrolor i menadžer za izveštavanje u ERECO Rt. Nakon toga, Gardai se pridružio White Star Real Estate (AIG/Lincoln), gde je poslednje 22 godine bio uključen u sve aspekte poslovanja nekretninama na različitim pozicijama, počev od direktora finansija, preko direktora razvoja i generalnog direktora do glavnog partnera za tu zemlju. Upravljao je i nadgledao rad mađarske kancelarije, bio uključen u razvoj, upravljanje imovinom, kao i akvizicije i nove poslovne mogućnosti. Tokom godina, upravljao je raznim investicijama ukupne vrednosti 400 miliona. Gardai je diplomirao na Fakultetu za korporativno računovodstvo na Visokoj školi za finansije i računovodstvo.

  Drago mi je što mogu da poželim dobrodošlicu dvojici novih izvanrednih članova Upravnog odbora GTC-a: Peđi Petronijeviću i Janošu Gardaiju, koji su na pozicijama glavnog direktora za razvoj i glavnog operativnog direktora. Peđa će podržati dalji razvoj naše kompanije, a Janoš će nadgledati operativne aktivnosti. Ova imenovanja su zasnovana na njihovom opsežnom iskustvu na vodećim pozicijama i ogromnom poznavanju tržišta. Uveren sam da će GTC ojačati svoju poziciju u regionu Centralne i Istočne Evrope i postići dalje uspehe sa njima u odboru – prokomentarisao je Yovav Karmi, predsednik Upravnog odbora GTC-a.

  GTC Grupa je vodeći investitor i investitor nekretnina sa fokusom na Poljsku i Centralnu i Istočnu Evropu. Tokom 25 godina svog rada, GTC je kroz centralnu i istočnu Evropu razvio 76 visokostandardnih, modernih poslovnih i maloprodajnih objekata ukupne površine veće od 1,3 miliona kvadratnih metara. GTC sada aktivno upravlja portfoliom komercijalnih nekretnina od 54 komercijalne zgrade koje imaju 854 hiljade m2 poslovnog i maloprodajnog prostora u Poljskoj, Mađarskoj, Bukureštu, Beogradu, Zagrebu i Sofiji. Pored toga, GTC ima razvojni cevovod od 420 hiljada m2 maloprodajnih i poslovnih objekata u glavnim gradovima Centralne i Istočne Evrope, 54 hiljade m2 u izgradnji. GTC S.A. je izlistan na Varšavskoj berzi i na unutrašnjoj kotaciji na Johanesburškoj berzi. Godine 2021. GTC je objavio svoj prvi ESG izveštaj, koji pokriva aktivnosti Grupe na 6 tržišta Centralne i Istočne Evrope tokom 25 godina. Izveštaj je dostupan na http://esg.gtc.com.pl/en/www.esg.gtc.com.pl/en

  Izvor: BIZLife

  Foto: GTC

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE