Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ujedinjavanje mladih preduzetnika i preduzetnica Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije

  Unija mladih preduzetnika Crne Gore, Asocijacija za ujedinjavanje mladih preduzetnika Severne Makedonije „Phoenix Rising“ i Udruženje mladih privrednika Srbije (UMPS) potpisali su trilateralni sporazum o saradnji sa namerom o kreiranju regionalne asocijacije i mreže mladih preduzetnika i preduzetnica, koji će predvoditi i oblikovati novi talas ekonomskog razvoja i saradnji u regionu.

  Mnoge saradnje, aktivnosti i borba za boljim položajem mladih u svojoj zemlji odlikuje rad ovih organizacija, a ujedinio ih je isti cilj.

  Predsednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore, Uroš Bulatović, poručio je:

  Cilj našeg uvezivanja je osnaživanje mladih, prepoznavanje svih resursa koje region nudi, a o kojima ne vodimo računa i koje nismo uposlili, i takođe borba za prevazilaženje izazova koji sprečavaju nas da u svojoj zemlji, u našem regionu, dostignemo pun potencijal. Ova saradnja i naša regionalna asocijacija biće otvorena za sve mlade preduzetnice i preduzetnike, kao i za sva udruženja mladih koje mogu da daju doprinos razvoju regionalne saradnje.

  Mladi preduzetnici i preduzetnice regiona imaju ključnu i vitalnu ulogu ekonomskog razvoja

  To je prepoznala i predsednica Asocijacije za ujedinjavanje mladih preduzetnika Severne Makedonije „Phoenix Rising“, Ivona Trajanovska:

  Mladi preduzetnici/e koji su sami prošli trnovit put kako bi se izborili za svoje mesto u društvu, najbolje znaju koji je najbolji put da se savladaju najteži izazovi, te shodno tome naš cilj je da ih umrežimo u našoj zemlji, regiji i šire.

  Međusobna podrška, razmena znanja i iskustva su najznačajni za napredak svakog mladog pojedinca, pa je zvanična saradnja ovih udruženja od velikog značaja za nas kao državu. U pripremi su zajednički projekti i aktivnosti koje će sprovoditi na međunarodnom nivou.

  Da je razmena iskustava i umrežavanje bitan deo poslovanja i razvoja, prvenstveno kod mladih, odlično zna i predsednik Udruženja mladih privrednika Srbije, Nikola Vuković:

  U Udruženju mladih privrednika Srbije prvobitno se bavimo umrežavanjem, edukacijom i podrškom mladih privrednika, kao i onih na menadžerskim pozicijama u kompanijama koji sa sobom nose preduzetnički duh. Verujemo da je umrežavanje ključ razvoja mikro i male privrede, pa smo s tim u vidu u prethodne dve godine fokus stavili na različitim formatima događaja koji su mladima omogućili da se bolje upoznaju i razmene iskustva. Verujem da je to iskustveno učenje često značajnije i od onoga koje smo stekli formalno. Od sada se nećemo umrežavati samo na teritoriji naše zemlje, već i regiona. Jako se radujem tome što nam je ovaj sporazum to omogućio.

  Nikola Vukovic potpisivanje

  Mladi su još jednom pokazali inicijativu, želju za poboljšanjem i dali svoj doprinos razvoju

  U narednom periodu pratićemo rad ovih organizacija i njihove regionalne aktivnosti. Novi talas mladih menja poslovni ambijent. Podršku je neophodno pružiti ovom delu populacije koji uz veliku motivaciju, kreativnost i inovacije, aktivno učestvuje i doprinosi ekonomskom osnaživanju, razvoju i zapošljavanju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE