Udruženje preduzetnika i privrednika TRAŽI SMENU Siniše Malog

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Udruženje preduzetnika i privrednika TRAŽI SMENU Siniše Malog

  Udruženje “Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije” uputilo je zahtev predsedniku Skupštine Srbije da se obavi nadzor nad radom Ministarstva finansija i smeni resorni ministra zbog loše ekonomske politike.

  “Zahtevamo da Narodna skupština kao najviše predstavničko telo, nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti u čijoj je nadležnosti izbor Vlade i ministara, kao i nadzor nad njihovim radom i odluka o prestanku mandata ministara pozove na odgovornost i smeni ministra finansija zbog ekonomske politike koja se vodi na štetu gradjana Srbije”, navodi se u saopštenju tog udruženja.

  Istaknuto je da su “štetne aktivnosti koje u kontinuitetu sprovodi Ministarstvo finansija nenamensko trošenje sredstava iz budžeta, nesprečavanje isisavanja kapitala iz Srbije i pranja novca, nesrazmeran odnos podrške subvencijama stranim investitorima u odnosu na domaće, što predstavlja diskriminaciju privrednika Srbije”.

  Takođe je u saopštenju navedeno da Ministarstvo finansija ne sprovodi efikasnu kontrolu poslovanja stranih investitora korisnika subvencija, da nema adekvatnu strategiju za suzbijanje crnog tržišta i rada na crno, kao i da inspekcija ima represivan odnos prema registrovanim domaćim privrednim subjektima.

  “Ekonomska politika kojom se opterećuju male zarade sa skoro 60 odsto nameta na neto zarade je štetna, kontraproduktivna i doprinosi rastu crnog tržišta rada”, ocenilo je Udruženje “Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije”.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE