Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odmor, turista

  U Srbiji rekordan broj kineskih turista

  Kineski turisti su u prva četiri meseca ove godine za čak 45 odsto povećali broj noćenja u Srbiji u odnosu na isti period 2019, kada je bilo najviše gostiju iz Kine, rekao je državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić.

  „Ovo je najbolji mogući nagoveštaj da ćemo u 2023. godini imati rekordan turistički promet sa Кinom“, rekao je Kandić za Betu.

  Precizirao je da su kineski turisti od januara do aprila ove godine ostvarili više od 78 hiljada noćenja, što je povećanje od 45 odsto u odnosu na isti period poslednje prepandemijske godine.

  „Prestigli smo rezultate iz 2019. godine, iako su kineske vlasti tek u martu svojim građanima omogućile grupna putovanja u Srbiju“, rekao je Kandić.

  Kako je naveo, pored boravka u Beogradu i Novom Sadu kineski turisti trenutno putuju dosta po unutrašnjnosti zemlje. „Primera radi, imali smo turističku grupu koja je 14 dana boravila u našoj zemlji“, dodao je Kandić.

  Istakao je da je kinesko tržište za Srbiju najveći prioritet, i tu se beleže dobri rezultati sa gotovo svih emitivnih tržišta o čemu svedoči rast noćenja stranih gostiju za više od 30 odsto u prva četiri meseca ove godine.

  „Podaci relevantnih međunarodnih institucija u turizmu takođe pokazuju da je Srbija u ovoj godini u odnosu na period pre pandemije u samom vrhu zemalja u Evropi po međunarodnim prihodima od turizma i poseti stranih gostiju“, rekao je Kandić.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE