Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kofer, putovanja (Pixabay)

  Turisti će kroz Dubrovnik morati da nose kofer u rukama

  Nakon što je odlučio da se suprotstavi buci iz kafića i započeo bitku s ugostiteljima, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković nastavlja da sprovodi red u starom gradskom jezgru.

  Prema novoj odluci gradonačelnika, turisti koji posećuju apartmane i sobe u starom gradu hodaće s koferom u ruci, javlja RTL Danas.

  Paco, turist iz Meksika, misli da je ideja gradskih vlasti u Dubrovniku preterana. „Ne bi mi smetalo da mi neko ostavi prtljag direktno u hotel, ali da ga nosim je vrlo naporno“, rekao je Meksikanac za RTL Danas.

  Silvio iz Francuske kaže da sličan problem s točkićima na koferima postoji u njegovoj zemlji. Upitan kako su to rešili, odgovorio je: „Nisu ga rešili!“

  Međutim, stiglo je električno vozilo. Ono će dostavljati hranu i piće do kafića i restorana na Stradunu. Ova vest raduje hiljade stanovnika Dubrovnika, naročito zbog smanjenja buke koju stvaraju ugostiteljski objekti.

  „Do sada je šest ugostitelja ostalo bez javne površine na sedam dana. Ako ponove, ide 30 dana, a treći put trajno. Verujem da će mera biti efikasnija i da neće sebi dozvoliti da ostanu bez glavnih prihoda u sezoni“, govori za RTL Danas Marijana Aksić-Vitković, portparol Grada Dubrovnika.

  Direktor Turističke zajednice Dubrovnika Miro Drašković kaže da je „ovo globalni trend koji su primetili putujući po sajmovima. „Svi veliki gradovi i destinacije širom Evrope bore se s istim problemom“, dodaje.

  Postavlja se pitanje da li će ove mere biti dovoljne da zaustave prekomerni turizam i istovremeno održe privlačnost Dubrovnika.

  Ne samo da će vlasnici kućnih ljubimaca morati držati svoje ljubimce na povocu već će i posetioci biti pozvani da poštuju pravila hodanja u centru grada, uključujući nošenje majici.

  130 EUR kazna za šetnju Dubrovnikom u kupaćem

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE