U pripremi zakon koji će USREĆITI milione američkih imigranta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U pripremi zakon koji će USREĆITI milione američkih imigranta

  Sjedinjene Američke Države najavile su opsežni zakon o imigracijama koji će otvoriti put do američkog državljanstva milionima imigranata koji se već nalaze u Americi, te omogućiti da oni koji su kao deca dovedeni u SAD dođu do validnih ličnih dokumenata.

  Ovaj zakon će se uskoro naćin pred usko podeljenim Kongresom SAD, a predstavlja pokušaj novoizabranog predsednika Džozefa Bajdena da ponovo započne razgovore o reformi američkog imigracionog sistema.

  Trenutno je pred Kongresom više samostalnih zakona koji imaju za cilj da revidiraju manje delove imigracionog sistema u zemlji. Na primer, senator Lindzi Graham, republikanac iz Južne Karoline, te Dik Darbin, demokrata iz Ilinoisa, ponovno su uveli svoj “Dream Act”, koji bi imigrantima koji su ilegalno u zemlju došli kao deca, pružio put do državljanstva.

  Ipak je na Kongresu da odluči da li će usvojiti jedan zakon ili će ga podeliti u više odvojenih odluka.

  Novi predloženi zakon otišao je dalje od poslednjih napora da se izmeni imigraciona politika iz 2013. godine, i to smanjujući potrebno vreme za sticanje državljanstva sa 13 na osam godina. Time bi imigranti bili u privremenom statusu pet godina, a naredne tri bi čekali da dobiju državljanstvo.

  Izuzetak bi bili imigranti bez dokumenata koji su u SAD došli kao deca. Takve osobe bi mogle direktno doći do zelene karte ukoliko ispunjavaju uslove.

  Izmena imigracione politike, inače, jedno je od predizbornih obećanja Džoa Bajdena.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE