"Stidljivi" znaci nade: U Svetu NAJMANJE ZARAŽENIH od oktobra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Stidljivi” znaci nade: U Svetu NAJMANJE ZARAŽENIH od oktobra

  Broj prijavljenih slučajeva koronavirusa pada u poslednjih mesec dana širom sveta i danas je najniži od sredine oktobra, pokazuju podaci Rojtersa, ali stručnjaci upozoravaju na apatiju ljudi uprkos početku vakcinacije.

  Pad zaraza poklapa se s merama zatvaranja i ograničenjima okupljanja i kretanja, jer vlade nastoje da usklade zaustavljanje novih talasa pandemije s povratkom radnika na posao i dece u škole. Međutim, optimizam da će kriza proći umanjuje pojava novih sojeva virusa i strah da li će vakcina biti efikasna.

  “Sada nije vreme za opuštanje”, rekla je Maria Van Kerkhove iz Svetske zdravstvene organizacije na konferenciji za novinare u Ženevi. “Ne smemo se dovesti u situaciju da broj slučajeva ponovno raste”, dodala je ona.

  Na osnovu sedmodnevnog proseka, u svetu je u protekla 24 sata prijavljeno 351.335 novih slučajeva zaraze u odnosu na 863.737 registrovanih 7. januara. Broj umrlih je sa 17.649 zabeleženih 26. januara pao 16. februara na 10.957.

  Zaraze padaju u SAD na prosečnih 77.883 novih zaraza dnevno. To je 31 odsto u odnosu na najveći broj slučajeva prijavljen 8. januara.

  Vakcinacija je za sada počela u 85 zemalja i podeljena je 187.892.000 doza, pokazuju podaci Rojtersa. Predvodi Gibraltar, britanska teritorija na jugu Španije u kojem je vakcinisano 40 odsto stanovništva.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE