Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U poslednjem trenutku: Radnici pariskih aerodroma izborili povišice

  Zaposleni na pariskim aerodromima odlučili su da prekinu štrajk pošto su dobili traženo povećanje plata, u poslednjem trenutku pred početak velikih odlazaka na odmore.

  Na sastanku na aerodromu Ruasi Šarl de Gol nekoliko sati pred početak letnjih odmora, zaposleni su odobrili sporazum koji predviđa opšte povećanje plata od tri odsto za sve zaposlene u Grupi ADP koja upravlja aerodromom.

  Na tih tri odsto se dodaje revalorizacija plata za oko 1.800 zaposlenih čije plate su niže nego referentni nivo iz 2019. godine. Zaposleni su 2021. prihvatili da im se smanje plate da omoguće kompaniji da prebrodi krizu kovida-19 zbog koje je smanjen broj putnika.

  Neke destinacije već su dostigle nivo aktivnosti iz 2019. godine, posebno prekomorske veze i sezonski letovi ka južnoj Evropi, i grupa ADP je već počela da ostvaruje profit ove godine posle gubitka od 1,4 milijardi evra kumulativno izmedju 2020. i 2021.

  Okončanje sukoba će dozvoliti da se izbegnu poremećaji na aerodromima u Parizu koji čekaju desetine hiljada putnika ovog prvog vikenda velikih letnjih putovanja.

  S druge strane zaposleni među firmama podizvođačima ADP i drugih koji opslužuju aerodrom Ruasi kao što su čuvari, vozači, zaposleni u hotelijerstvu i dalje su u štrajku koji je počeo 9. juna.

  Oni traže povećanje plata i zapošljavanje novih ljudi da bi mogli ponovo da imaju normalne uslove rada.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE