Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U ovoj zemlji žive najsrećniji mladi ljudi, iznenadiće vas na kom mestu je Srbija

  Finska se godinama smatra najsrećnijom zemljom na svetu, ali to se odnosi na celu njenu populaciju, a u kojoj zemlji žive najsrećniji mladi ljudi je sasvim druga priča.

  Za 2024. godinu autori „World Happiness Reporta“ istražili su razlike među generacijama i po prvi put objavili izveštaj o zemljama u kojima su mladi najsrećniji.

  Pokazalo se da su mladi puno srećniji u zemljama centralne i istočne Evrope te u zemljama Južne Amerike.

  Litvanija je zemlja u kojoj su mladi ispod 30 godina najsrećniji na svetu, na drugom mestu su mladi Izraelci a na visokom trećem – omladina Srbije.

  Generacija Z

  Sveukupno, ova baltička zemlja zauzela je devetnaesto mesto, ali je premašila nordijske zemlje poput Finske, Islanda i Norveške po pitanju sreće među mladima.

  Pritom je zanimljivo da su mladi u Litvaniji znatno srećniji od starijih – u kategoriji iznad 60 godina zemlja je bila na 44. mestu.

  Što se tiče Amerike, najbolje plasirana je Kostarika (na 11. mestu), El Salvador je na 17. mestu. Zanimljivo je i da su prvih deset uglavnom evropske zemlje, te Izrael, koji je drugi.

  Hrvatska se nalazi na 14. mestu, a Slovenija na 15. Srbija je na iznenađujućem trećem mestu, a Bosna i Hercegovina na 33, dok je na 36. Mađarska.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: N1 Slovenija, BIZLife

  Foto: Pixabay, Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE