Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U NAJSIGURNIJEM gradu na svetu čistačica i direktor se SUSREĆU u marketu

  Kopenhagen je najsigurniji svetski grad, prema indeksu koji je objavio Economist Intelligence Unit, a rangira 60 međunarodnih odredišta na osnovu digitalne, zdravstvene, infrastrukturne i osobne bezbednosti, kao i zaštite okoline, što je nova kategorija uvedena ove godine.

  Kopenhagen je prvi put proglašen najsigurnijim gradom na svijetu, postigavši ​​82,4 boda od mogućih 100.

  „Jedan od ključnih faktora koji Kopenhagen čine tako sigurnim gradom je njegova niska stopa kriminala, koja je trenutno na najniža u više od jedne decenije“, kaže gradonačelnik Kopenhagena Lars Weiss.

  „Kopenhagen takođe karakteriše velika društvena kohezija i relativno mali jaz u bogatstvu. To je mešoviti grad u kom se i pomoćnica za čišćenje i direktor susreću u lokalnom supermarketu i imaju decu u istoj školi“, dodao je.

  Kanadski Toronto zauzeo je drugo mesto s 82,2 boda, dok je Singapur treći s 80,7 bodova. Iako je Sidnej zauzeo četvrto mesto s 80,1 bodom, australijski grad bio je na vrhu kategorije digitalne sigurnosti, dok je Tokiju dodeljeno 80 bodova, čime je japanski grad pao na peto mesto.

  Holandski Amsterdam je šesti sa 79,3 boda, dok je novozelandski Velington zauzeo sedmo mesto sa 79 bodova. Melburn je na osmom mestu sa 78,6 bodova, dok je švedski Stokholm zaokružio prvih 10 sa 78 bodova.

  Njujork deli 11. mesto sa španskom Barselonom (oba grada sa po77,8 bodova). Vašington DC je na 14 mestu, dok su London i San Francisko izjednačeni na 15. mestu.

  Na dnu popisa su Lagos, Kairo, Karakas, pakistanski Karači i mjanmarski Jangon.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE